Megválasztották az AOL-Time Warner új elnökét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dick Parsons eddigi ügyvezető lesz Steve Case utódja az AOL-Time Warner elnöki székében. Az American Online-t (AOL) alapító és a Time Warnerrel való egyesülést kezdeményező Steve Case múlt héten jelentette be lemondását, mivel a fúzió nem bizonyult sikeresnek. A vezetés mostantól csak a Time Warner embereiből áll.

Parsons egy éve tölti be a cég ügyvezető igazgatói posztját. Kinevezésekor úgy nyilatkozott: "Kiváló emberekkel fogok együtt dolgozni, hogy értéket teremtsünk felhasználóinknak és részvényeseinknek abban a környezetben, amely kihívásokat hordoz mind a cég, mind pedig az iparágak számára".
A Time hírmagazint, az HBO televíziós csatornát és a Warner Bros filmstúdiót működtető Time Warner médiabirodalmat 2001-ben vásárolta fel az American Online 106 milliárd dollárért, az internetes üzletág spekulációs felfutásának időszakában. Ez volt az első kísérlet a régi és az új média egyesítésére.
Az AOL azonban az elmúlt években csak veszteséget termelt; tavaly a konszern az AOL értékcsökkenése következtében 54 milliárd dollárt írt le, s hamarosan további 10 milliárdos kiigazítás következhet. Az óriási veszteségekért a cégnél sokan személyesen Steve Case-t tették felelőssé, aki ezért a múlt héten bejelentette lemondását.
Az internetes léggömb kipukkanásával a 44 éves Steve Case osztozik azoknak a birodalomépítőknek a sorsában, akik a "régi" és az "új" gazdaság összeházasításával próbáltak új piacokat hódítani. Hasonló okból mondott le tavaly Jean-Marie Messier a Vivendi, Thomas Middelhoff pedig a Bertelsmann éléről.