Heves földrengés pusztított Mexikóban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Legkevesebb 19 halálos áldozata van annak a Richter-skála szerinti 7,6-os erősségű földrengésnek, amely kedden éjszaka sújtotta a Mexikó csendes-óceáni partján lévő Colima szövetségi államot. A földrengés hatására pánik tört ki a fővárosban is.

A földrengés helyi idő szerint este 8 órakor kezdődött és közel 20 másodpercig tartott. Fernando Moreno Pena, a szövetségi állam kormányzója szerint jelentős károk keletkeztek számos épületben, különösen Colima közigazgatási székhelyén, Manzanillóban. Colima kicsiny szövetségi állam Mexikóvárostól 550 kilométerre nyugatra, lakosai főként a mezőgazdaságból élnek.
A BBC értesülései szerint a szomszédos szövetségi állam fővárosában Guadalajarában - amely a második legnépesebb mexikói város -  is több épületben kár keletkezett. A Colimától 500 kilométerre fekvő Mexico Cityben, az ország fővárosában pánikot okozott a földrengés, több ezer ember az utcára menekült a magasabb épületekből. A városban az éjszaka folyamán akadozott az energiaellátás, ám a BBC helyi tudósítója szerint komolyabb kár semelyik épületben sem keletkezett. 1985-ben hatalmas földrengés rázta meg Mexico Cityt, akkor több ezer ember vesztette életét.