Pakisztán: pokolgép robbant Karacsiban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Pokolgép robbant hétfőn a dél-pakisztáni Karacsi városban, az állami olajvállalat székházának parkolójában. A detonáció egy ember életét oltotta ki, heten megsebesültek.

A rendőrség szerint terrormerénylet történt, de azt egyelőre nem tudják, hogy a feltehetően motorkerékpárba rejtett pokolgép robbanása a tettest, vagy egy vétlen embert ölt-e meg. Mivel a székház közelében fekszik a rendőrség terrorellenes alakulatainak egyik irodája is, még azt sem lehet tudni, hogy a kiszemelt célpont az olajvállalat vagy a rendőrség volt-e. Az AP jelentése szerint a rendőrség lezárta a környéket, és úttorlaszokat állított fel a helyszínhez vezető utcákon. A merényletért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget.
Pakisztán nagyvárosait robbantások sorozata rázta meg tavaly. Az elkövetők - szélsőséges muzulmán csoportok - Karacsira sújtottak le a legkeményebben, kormányzati és nyugati érdekeltségű létesítményeket célba véve. Májusban a Sheraton szállodánál elkövetett öngyilkos merénylet tizenegy francia mérnök és két pakisztáni járókelő életét oltotta ki. Júniusban az Egyesült Államok konzulátusánál tizenkét pakisztáni vesztette életét, amikor autóba rejtett pokolgép robbant. A rendőrség keményen lecsapott a szélsőséges csoportokra, több tucatnyi tagjukat letartóztatva. (MTI)