szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A székesfehérvári gyárat érintő 270 fős létszámcsökkentést jelentett be az Ikarusbus. A lépést  a rendelésállomány folyamatos visszaesése - többek között a remélt orosz megrendelés elmaradása - miatt szükségessé vált "termékskála-megújítással" indokolta a cég. Közleményük szerint az erős forint az oka, hogy a Brazíliában és Törökországban gyártott termékek versenyképesebbek, mint a magyarok.

A cég közleménye szerint a termelés nagyon korlátozott, alapvetően a Tunéziába szállítandó alvázak gyártása folyik. Az Ikarusbus számára az orosz piac bezárult, Moszkva városa a magyar kormány közbenjárása ellenére sem rendelt buszokat - adja tudtul a közlemény. Ebben a helyzetben az Ikarusbus újraosztja a szerepeket a budapesti Ikarus Egyedi Autóbuszgyár Kft. és a székesfehérvári gyár között.
    
Az Iveco érdekeltségű Irisbus többségi tulajdonában lévő társaság már 2002 tavaszától fokozatos létszámleépítésre kényszerült, majd múlt év novemberében átmenetileg felfüggesztette a folyamatos termelést, december 20-tól január 17-ig pedig székesfehérvári gyárában a dolgozókat szabadságra küldte. A vállalat munkahelymegőrző támogatást igényelt a Fejér megyei Munkaügyi Központtól, ám a biztosított források csak a bérek 25 százalékát fedeznék három hónapon keresztül. Az 1999-ben alakult társaság 77 százalékban az Irisbus S.L., míg 23 százalékban az Ikarus Járműgyártó Rt. tulajdonában van, jegyzett tőkéje pedig 6,4 milliárd forint. (MTI)

Új royal bébi érkezik a brit királyi családba

Új royal bébi érkezik a brit királyi családba

Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala

Ónody Gomperz Tamás: A romlottak diadala

Müller Cecília: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat

Müller Cecília: Nagyon szeretnénk elkerülni a szigorításokat