Webkamerákat szerelnek fel Bagdad utcáin

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Videokamerákat szerelnek fel Bagdad központjában az utcákon, hogy az interneten éjjel-nappal közvetíthessék az iraki főváros lakóinak mindennapos életét. Az első kamerákat szerdán állították üzembe Bagdadban, a képeket közvetítő weboldal címét azonban egyelőre nem közölték.

Az ITAR-TASZSZ értesülése szerint a videokamerák kihelyezését független külföldi újságírók csoportja szervezi, de a Webkamera Irakban elnevezést viselő programot vélhetőleg támogatják az iraki hatóságok is, ugyanis az országban a digitális kamerák felszereléséhez több minisztérium, köztük a belügyi tárca engedélye is szükséges. A következő két hétben még kamerák tucatjait szerelik fel, nemcsak Bagdadban, hanem Irak más városaiban is - jelentette az orosz hírügynökség.
Az Irak elleni esetleges amerikai katonai beavatkozás kezdetétől a világhálót látogató milliók számítógépük képernyőjén keresztül láthatnak képeket a háborús Bagdadról: az iraki vezetés abban reménykedik, hogy ez hozzájárul a világban tapasztalható háborúellenes hangulat erősödéséhez. (MTI)