szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Sulinet márciustól is működni fog a törvényes előírásoknak megfelelően - jelentette ki Magyar Bálint oktatási miniszter Rogán Antal fideszes képviselő állítására, miszerint márciustól 2300 iskolában sötétülhetnek el a számítógépek képernyői, mivel a Közbeszerzési Döntőbizottság felfüggesztette a Sulinet internet-szolgáltatási szerződés eredményhirdetését.

Az Oktatási Minisztérium (OM) a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) határozatáig meghosszabbítja a jelenlegi szolgáltató szerződését - mondta Magyar Bálint. Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő szerint a jelenlegi szolgáltatóval kötött Sulinet internet-szolgáltatási szerződés március 1-jével lejár, és kifogásolta, hogy a pályázatot csak január 15-én hirdette meg az OM, az eredményt pedig február 22-én, egy héttel a szolgáltatás beindítása előtt ismertette a tárca. Rogán szerint a meglévő szerződést 1997-ben hat évre kötötte Magyar Bálint, lejárata ismert volt, az új pályázatot ezért már 2002. júniusában meghirdethették volna.
A képviselő azzal vádolta a tárcát, hogy mindenképp a jelenlegi szolgáltatót, az Elender-MatávCom konzorciumot kívánta győztesen kihozni, nem adva esélyt más pályázóknak. Magyar Bálint kijelentette: a közbeszerzési törvény rendelkezései szerint egy pályázatot csak akkor lehet kiírni, ha annak megvan a fedezete, ezért a költségvetési törvény elfogadása előtt ez nem volt lehetséges. Az eljárás törvényes volt, a szolgáltatók egyenlő esélyekkel indulhattak a pályázaton - jelentette ki. A most kötendő szerződés csak tíz hónapra szólna, annak érdekében viszont, hogy minden szolgáltató cégnek legyen elég ideje a felkészülésre, a több évre szóló szerződésre áprilisban írja ki a közbeszerzési pályázatot a szaktárca.
Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Újra ölhetett a bika nevű kábítószer

Egy éve meccsel Orbán és Karácsony, egyelőre döntetlenre állnak

Egy éve meccsel Orbán és Karácsony, egyelőre döntetlenre állnak

11,3 millió forintos csúcs Suzuki Vitara tűnt fel a színen

11,3 millió forintos csúcs Suzuki Vitara tűnt fel a színen