szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke szerdán köszönetet mondott Medgyessy Péternek a Törökország védelmében hozott parlamenti döntésért és "a magyar miniszterelnök személyes kiállásáért". Gál J. Zoltán kormányszóvivő közlése szerint George W. Bush szerdán washingtoni látogatásra hívta meg Medgyessy Péter miniszterelnököt.

A George W. Bush által kezdeményezett telefonbeszélgetés során az amerikai elnök köszönetet mondott Medgyessy Péternek a következetes fellépésért a tömegpusztító fegyverek felszámolására tett erőfeszítésekben. Külön is köszönetet mondott a kormány következetességéért és a Törökország védelme érdekében hozott hétfői parlamenti döntésért.
A magyar miniszterelnök egyetértett azzal, hogy a helyzet megoldásához további erőfeszítések szükségesek. Ennek érdekében szükség van „a felelős nemzetközi tényezők együttműködésére, Európa egységes fellépésére, a transzatlanti kapcsolatok erősítésére”. „Az ENSZ szerepvállalásának, a következő BT-határozatnak elő kell segíteni, hogy jó, megnyugtató és békés megoldást lehessen találni az iraki konfliktus kezelésére” - hangsúlyozta Medgyessy Péter miniszterelnök.
Gál J. Zoltán kormányszóvivő közlése szerint George W. Bush szerdán washingtoni látogatásra hívta meg Medgyessy Péter miniszterelnököt.
Az Országgyűlés hétfőn járult hozzá a Törökország védelmének megerősítését szolgáló NATO-szállítmányok magyarországi áthaladásához. A kormány - kétharmados többséget igénylő – előterjesztését 335 igen szavazattal, 3 nem voks mellett fogadta el a parlament. A képviselők a javaslat határozathozatala előtt támogatták azt a módosító indítványt, amelynek lényege, hogy kizárólag a NATO védelmi tervező bizottsága február 16-i döntését tartalmazó mellékletben foglalt tevékenységek szerinti csapatok, katonai eszközök és berendezések szállíthatók Magyarországon keresztül. A határozat értelmében a NATO-országok és a leendő tagállamok Törökországba tartó szállítmányai közúton, vasúton és a légtérben egyaránt áthaladhatnak Magyarország területén 2003. december 31-ig. (MTI)
A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

A hét közepéig kitart a meleg nyárutó

Nem érdekel a pénz - mondta Leslie Mandoki a neki jutott állami milliárdokról

Nem érdekel a pénz - mondta Leslie Mandoki a neki jutott állami milliárdokról

Jakab: 2021 első felében indulhat a vakcinák tömeggyártása

Jakab: 2021 első felében indulhat a vakcinák tömeggyártása