Pakisztán: három halott az Egyesült Államok karacsi konzulátusa elleni támadásban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Péntek délelőtt fegyveres támadás érte az Egyesült Államok karacsi konzulátusát. A terrorakcióban három rendőr meghalt, ketten pedig megsebesültek.

Az ismeretlen támadók néhány méterről, egy füves-bokros területről nyitottak tüzet automata fegyvereikből az épülethez tartozó rendőrposztra. Az első jelentések szerint a három halálos áldozaton kívül két további rendőr megsérült. A lövöldözés után a forgalmat lezárták, és elővigyázatosságból barikádokat emeltek az autók és az épület közé. A támadás annak ellenére történt, hogy tavaly nyár óta, a tizenkét halálos áldozatot követelő robbanásos merénylet után szigorították a konzulátus védelmét.
Az utóbbi idők pakisztáni merényleteinek elkövetői - szélsőséges muzulmán csoportok - korábban is Karacsira sújtottak le a legkeményebben, főként kormányzati és nyugati érdekeltségű létesítményeket célba véve. Májusban a Sheraton szállodánál elkövetett öngyilkos merénylet tizenegy francia mérnök és két pakisztáni járókelő életét oltotta ki. Júniusban az Egyesült Államok konzulátusánál tizenkét pakisztáni vesztette életét, amikor autóba rejtett pokolgép robbant. A rendőrség keményen lecsapott a szélsőséges csoportokra, több tucatnyi tagjukat letartóztatva. (MTI)