szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A korábban a Magyar Televízió Rt. elnöki tisztére aspirálók közül sokan - köztük Baló György és Friderikusz Sándor - nem nyújtottak be pályázatot az intézmény közalapítványához a múlt vasárnap délben lejárt határidőig. A most pályázók közül ketten - Ágoston György és Kapuvári Gábor - járultak hozzá nevük nyilvánosságra hozatalához.

Az utolsó két pályázaton legjobban szereplők közül Baló György, elzárkózva döntése indoklásától, csak magát a tényt közölte az MTI-vel, amelynek értesülése szerint szinte kizárt, hogy Friderikusz Sándor pályázott volna. A szeptember végi elnökjelölt-állítás során jelentős támogatást maga mögött tudó Siklósi Beatrix közleményben tudatta: sokan biztatták, hogy ezúttal is pályázzon, ám úgy ítéli meg: semmiképpen sem engedheti meg magának, hogy egy tisztázatlan jogi hátterű játszmában vegyen részt. A korábbi indulók közül Székely Ferenc az előző két forduló "negatív tapasztalatai alapján" maradt távol, s van némi fenntartása "a kiírás legitimitásával" kapcsolatban. Szenes Andrea csupán annyit közölt, nem indult a pályázaton, ugyanakkor emlékeztetett: a múlt héten jogerős bírósági döntéssel, két év után visszahelyezték MTV-alelnöki tisztségébe. Fehér Anettka szintén nincs ott a pályázók között. "Korábban azért indultam, hogy maradjon nyoma: volt egy nő, aki azt mondta, a Magyar Televízió költségei jelentősen csökkenthetők" - nyilatkozta az MTI-nek, hozzátéve, tavaly őszi indulásával alternatívát kívánt nyújtani a többiekkel szemben.
Az elnöki pályázatot január utolsó napján tette közzé az intézmény közalapítványa kuratóriumának néhány nappal később lejáró mandátumú elnöksége, amelynek megbízatása a Legfőbb Ügyészség január közepi megállapítása szerint - a pályázat kiírásával kapcsolatos eljárási hiba miatt - tavaly december 6-án a törvény erejénél fogva megszűnt. A beadott pályázatokkal kapcsolatos eljárásról az Országgyűlés által a közeljövőben megválasztandó új kuratóriumi elnökség dönthet majd. (MTI)
Elmarad a Sziget Fesztivál

Elmarad a Sziget Fesztivál

Szél Bernadett szerint érzéketlenség, hogy a Fidesz nem hajlandó az endometriózissal foglalkozni

Szél Bernadett szerint érzéketlenség, hogy a Fidesz nem hajlandó az endometriózissal foglalkozni

Teljes joggal várhat választ a kormánytól félmillió ember, ha nincs bizonyíték a Sinopharm hatásosságára

Teljes joggal várhat választ a kormánytól félmillió ember, ha nincs bizonyíték a Sinopharm hatásosságára