Folytatódik a BSA kampánya az illegális szoftverek ellen

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Business Software Alliance (BSA) májusban négy alföldi megyében - Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - folytatja márciusban megkezdett kampányát. A BSA a régió vállalkozásainak 30 napos "tűzszünetet" hirdet, vagyis ennyi időt ad arra, hogy a cégek rendezzék szoftvernyilvántartásukat.

Ez idő alatt a szervezet nem kezdeményez sem büntető-, sem egyéb peres eljárást, és minden lehetséges segítséget megad a vállalatoknak, hogy rendbe tegyék szoftvergazdálkodásukat. A harminc nap letelte után, 2003. június 4-től a BSA feljelentése alapján büntetőeljárások indulnak az illegális szoftverfelhasználás felkutatására és az elkövetők büntetőjogi felelősségre vonására.
A BSA Magyarország 2003-as "tűzszünet"-kampányát márciusban négy dunántúli megyében kezdte, a következő állomás áprilisban öt észak-kelet magyarországi megye volt. E két magyarországi régióban a BSA szerint a vállalkozások "pozitívan reagáltak" a kiküldött levelekre. A visszajelző vállalatok kérésére a BSA meghosszabbította a türelmi időszakot, a türelmi időszak letelte után azonban több tucat feljelentést tett.
A BSA-t a legjelentősebb szoftvergyártó cégek hozták létre, és a világ 65 országában működik; elsődleges célja, hogy felvilágosítsa a felhasználókat a nem jogtiszta szoftverek használatából származó kockázatokra. (MTI)