Lezárult a Vivendi Telecom Hungary megvásárlása

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A telekommunikációs befektetésekre specializálódott kockázatitőke-társaság, a GMT Communications Partners és az AIG Emerging Europe Insfrastructure Fund befektetői csoport bejelentette: véglegesítette a Vivendi Telecom Hungary 325 millió euróért történő megvásárlását előirányzó megállapodást. A Vivendi eredetileg 450 millió euró bevételt várt magyarországi cége eladásából. Polányi Sándor vezérigazgató hivatalosan is leköszönt posztjáról, állandó utódját még keresik.

Az ügylettel lezárult Magyarország második legnagyobb vezetékes távközlési szolgáltatójának eladása. A vállalatot átmenetileg, Polányi Sándor utódjának kinevezésésig Ian McKenzie vezeti, aki eddig is az új tulajdonosoknál dolgozott.
A Vivendi Telecom Hungary (VTH) tavalyi árbevétele elérte a 176 millió eurót. A magyar vonalas piacon 12 százalékos részesedéssel rendelkező VTH 9 helyi koncessziós területen piacvezető. Ezeken a területeken 430 ezer lakossági és üzleti telefonvonalat működtet, s az országban összesen 2 ezer üzleti továbbá 30 ezer lakossági internetelőfizetője van.