Tenisz: Kapros a legjobb 32 között Wimbledonban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A világranglistán 204. Kapros Anikó - a selejtezőből indulva - ötödik mérkőzését is megnyerte az angol nyílt teniszbajnokságon, így bejutott a legjobb 32 közé, ahol a 15. helyen kiemelt Jelena Gyementyijeva lesz az ellenfele. A páros-világranglista 20. helyén álló Mandula Petra is győzelmet aratott Patricia Wartusch oldalán Wimbledonban.

Kapros könnyedén nyerte az első játszmát a szlovák Martina Sucha (97.) ellen, a második elején azonban elveszítette adogatását. Szerencsére ez nem zavarta meg, fordított, s a vártnál könnyebben győzte le a világranglistán előkelő helyen álló riválisát.
A magyar játékos három és fél évvel ezelőtt két diadalt aratott az Australian Openen a juniorok között, majd a felnőttek mezőnyében is szép eredményeket ért el. Az elmúlt hónapokban azonban megtorpant. Kapros számára nem lesz idegen a legjobb 32 légköre, tavaly a 3. körig jutott a Roland Garros-on, akkor Mary Pierce állította meg.
A páros-világranglista 20. helyén álló Mandula Petra is győzelmet aratott Patricia Wartusch oldalán Wimbledonban, s ezzel a magyar-osztrák kettős is bejutott a legjobb 32 közé. Manduláék az Arendt-Dominikovic amerikai-ausztrál kettőst verték 2:6, 6:3, 6:3-ra. (MTI)