A hvg.hu Hírbörze új szerverre költözött

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nagy forgalomnak köszönhetően megérett a Hírbörze szerverének cseréje, s ez kedden hajnalban meg is történt. Átmenetileg kisebb fennakadások várhatóak, megértésüket köszönjük.

Mivel nem csak a szerver, hanem annak IP címe is megváltozott (http://nf.hvg.hu), ennek „köszönhetően” - sajnos - nem minden felhasználó látja még oldalunkat. Az oldal elérhetősége a szolgáltatóktól függően pár órán, legrosszabb esetben 1 napon belül helyreáll.Azok a játékosok, akik addig is szeretnék élvezni a Hírbörze játékot, és rendelkeznek bizonyos szintű informatikai ismeretekkel, felülbírálhatják hálózati beállításaikat:Ez esetben a feladat a következő:Windows rendszerek esetén a C:\WINDOWS\system32\drivers\etc (lehet C:\WINNT\system32\drivers\etc ez az Ön gépétől függ) könyvtárban lévő hosts file-t kell módosítani; a végére a következőket kell betenni:64.124.12.109 nf.hvg.hu

64.124.12.109 fr.newsfutures.com

64.124.12.109 www.newsfutures.com

64.124.12.109 nf3.newsfutures.commajd elmenteni.Utána a start/program futtatása (run)/cmdmajd a command prompton:ipconfig /flushdnsEzt követően érdemes újraindítani a böngészőt.Előfordulhat, hogy Önnek a fentiek átállítására nincs jogosultsága, ez esetben türelmét kérjük.A hvg.hu Hírbörzéjén a kereskedés hírekkel folyik. Részvények és állampapírok helyett a játékosok, azaz maguk a kereskedők a közeljövő legfontosabb eseményeire spekulálhatnak. Az internetes tippjátékok eredmény-előrejelzései gyakran sikeresebbek a professzionális felméréseknél: a Hollywood Stock Exchange játékosai például előre megjósolták az Oscar-díj 2002. évi nyerteseit a nyolc legfontosabb kategóriában, az Iowa Electronic Markets fogadói pedig hosszú ideje pontos előrejelzéseket adnak az amerikai választások eredményeiről.