Megnyílt a Parlament előtti jégpálya

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Minden ünnepélyes külsőség nélkül hétfőn reggel átadták a közönségnek a Parlament előtti műjégpályát. Már az első órákban nagy volt az érdeklődés, s a zenés ideiglenes sportlétesítményen több százan fordultak meg.

A 2002-es kormányváltást követően a Miniszterelnöki Hivatal hagyományteremtő szándékkal kínál lehetőséget a Parlament előtti korcsolyázásra.

A Kossuth téri jeget tavaly 110 ezren látogatták meg. Az 1 500 négyzetméteres jégpálya két hétig lesz nyitva, egyszerre öt-hatszázan korcsolyázhatnak rajta. A műjégpályát január 2-áig ingyenesen látogathatják a gyermekek, december 24-én és 31-én 10-15 óráig, máskor egységesen 9-21 óráig. 

A szervezők gondoskodtak világításról, zenéről, büféről, az éjszakai őrzésről, orvosi ügyeletről, illemhely felállításáról, a folyamatos takarításról és a cipőmegőrzésről. Azt remélik, hogy a téli vakációban a gyermekek mind többen látogatnak el a Szerencsejáték Rt. támogatásával létrehozott, alkalmi sportolási lehetőséget kínáló létesítményre, s nemcsak a televízió előtt töltik majd szabadidejüket.