Utolsó ökölvívónk is búcsúzott az olimpiától

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Szellő Imre vereséget szenvedett a negyeddöntőben, s ezzel befejezte szereplését a 81 kg-os ökölvívók között a pekingi olimpián.


A 81 kg-os súlycsoport magyarja az első fordulóban erőnyerő volt, majd a másodikban kevesebb, mint két perc alatt technikai KO-val verte a venezuelai Luis Alberto Gonzalezt. A csütörtöki mérkőzése után úgy nyilatkozott, hogy jó erőben van, a fogyasztással sem igazán kellett törődnie, mivel hónapok óta tartja súlyát.

Keddi ellenfelét ismerte, legutóbb másfél hónapja, Lengyelországban bokszolt vele, akkor a brit győzött 11-10-re.

Ezúttal a tavaly vb-5. magyar kezdett jobban, legalábbis ő kapta az első pontot, azután viszont a brit két jobb egyenesét látták tisztának a pontozók. A második szakaszban Szellő igyekezett feltörni ellenfele védekezését, kevés sikerrel, miközben vele szemben három pontot is megítéltek. A harmadik menetben nagyjából hasonló forgatókönyv alapján zajlott az ütközet, Jeffries tűnt eltökéltebbnek, határozottabbnak és pontosabbnak a bírók pedig ennek nyomán könnyebben nyomták az ő ütései után a gombot. A magyar öklöző a negyedik két percben sem tudott változtatni harcmodorán, egyszer számolt is rá a mérkőzésvezető, így a brit - aki ugyancsak ötödik volt a tavalyi világbajnokságon - magabiztos győzelmet aratott.

Szellő kiesésével az utolsó magyar bokszoló számára is véget ért a pekingi olimpia.

2008-AS NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PEKING

ÖKÖLVÍVÁS, 81 KG, NEGYEDDÖNTŐ
Tony Jeffries (brit) - Szellő Imre (magyar) 10-2