Kikapott a magyar női vízilabdacsapat, maradt a bronzmeccs

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hollandia visszavágott a csoportmeccsek alatt elszenvedett vereségért, és 8-7-re legyőzte az elődöntőben a magyar női vízilabda-válogatottat. A hollandok magabiztosabban játszottak, mi pedig nem mertünk próbálkozni, így a bronzmeccsen küzdhetünk Ausztrália ellen.


Pelle volt a magyarok legjobbja
© MTI - Illyés Tibor
Küzdelmesen indult a találkozó, hosszú percekig nem bírt egymással a két csapat, Horváth Patrícia pedig remekül védett a magyar kapuban. Drávucz Rita szerezte az első gólt, majd egy perccel később Primász Ági ejtette a hálóba a másodikat. (2-0) Azt azonban érezni lehetett, hogy a hollandok összeszedettebben játszanak ellenünk, mint a csoportmeccsen. Ezt bizonyítja, hogy felálltak, és zsinórban három gólt szereztek.

Az első negyed végén Sijbring emberelőnyből szépített, majd Van Belkum és Van Den Berg találatával már a hollandok vezettek. (2-3) Ezután nem is adták ki kezükből ezt az előnyt. Bár Drávucz egalizálta az állást, Van Belkum újra mattolta Horváthot, ezúttal távolról. (3-4) A magyar támadások pontatlanok voltak, a jól záró  blokkunknak köszönhető, hogy nem született újabb gól. Az utolsó támadást a kemény védekezés mellett mi sem tudtuk gólra váltani, így ezzel az egygólos holland vezetéssel zárult a félidő.

A harmadik negyed egy gyors gólváltással indult, Primász Ági találatára De Bruijn válaszolt. Míg a hollandok kétgólosra növelték az előnyüket, a magyar támadások erőtlenek voltak. Kicsit úgy tűnt, mintha a lányok tanácstalanok lettek volna és rendre a rossz megoldást választották egy az egyben. Egyedül Pelle Anikó volt az, aki ebben a kritikus helyzetben két bombával visszaállította az egygólos holland vezetést (6-7), és jöhetett az utolsó periódus.

Robin Van Galen csapatának azonban továbbra sem találtuk az ellenszerét, nagyon fegyelmezett védekezéssel szinte minden magyar támadást leszereltek. Szép, kidolgozott akciónk egyébként sem volt, kizárólag távolról próbálkoztunk, a centerjátékot gyakorlartilag lehetetlenné tették a holland védők. Három perccel a vége előtt még 8-6 állt az eredményjelzőn, amikor Pelle Anikó ismét bődületes gólt szerzett, szinte a hátán cipelve a Godova-csapatot. (7-8)

A hajrá a görcsös igyekezet ellenére nem hozott változást, így a hollandok megérdemelten jutottak a döntőbe. Magabiztosabb, precízebb és fegyelmezettebb játékuk ellen a visszafogottabban játszó magyar csapat ma nem tudott mit tenni. Jöhet a bronzmérkőzés Ausztráliával.


2008-AS NYÁRI OLIMPIAI JÁTÉKOK, PEKING

VÍZILABDA, NŐK, ELŐDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG - HOLLANDIA 7-8
(2-1, 1-3, 3-3, 1-1)
Peking, Olimpiai Sportközpont, 700 néző V.: Mario Brguljan (montenegrói), Szergej Anciferov (orosz)
Gólszerzők: Pelle 3, Drávucz 2, Primász 2, ill. Van Den Ham 3, Van Belkum 3, Sijbring 1, Cabout 1
Hozzászólások