szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már nemcsak a nők fordulnak plasztikai palsztikai sebészhez, ha elégedetlenek külsejükkel. Egyre több férfi hajlandó akár több ezer dollárt is fizetni a fiatalosabb külsőért. Sok férfi diétázik és sportol, de a külsejével mégsem elégedett, s ezért a műtét az utolsó mentsvár.


Nehéz idők köszöntöttek az amerikai férfiakra: annak, aki helyt akar állni, fittnek kell kinéznie. Erősödik a rájuk nehezedő nyomás, hogy keltsenek fiatalos benyomást, s ezért az Egyesült Államokban egyre több férfi veti alá magát plasztikai műtétnek. A beavatkozástól nagyobb öntudatot, több sikert remélnek a munkahelyükön és a nőkné egyarántl. 
 
Szaporodó férfi páciensek
© Müller Judit
"Hihetetlenül erős irányzat a férfiaknál, hogy feszesebb legyen a bőrük, nagyobb gondot fordítsanak a külsejükre" - állítja Phillip Haeck plasztikai sebész, aki egyre gyakrabban operál férfiakat.
 
"A legtöbb férfi egyszerűen a fáradt kinézettől akar megszabadulni" - vélekedett pácienseiről Haeck kollégája, a pennsylvaniai Mark Solomon. Ami a trendet illeti, a sebész két magyarázattal is szolgál: egyre élesebb a jó munkahelyekért folyó harc, s emellett minden eddiginél nagyobb számban válnak el az emberek. A válások növekvő száma pedig arra utal, hogy idősebb korú férfiak is kénytelenek megfelelő partner után nézni, s eközben nem óhajtanak túlságosan öregnek látszani a fiatalabb vetélytárssal vívott harcban.
 
Számokat is közölt az amerikai plasztikai sebészek szövetsége: 2000 és 2005 között 156 százalékkal nőtt azoknak a férfiaknak a száma, akik plasztikai műtét segítségével szabadultak meg sörhasuktól. Ugyanezen idő alatt a négyszeresére emelkedett azoknak a férfiaknak a száma, akik műtéti úton szabadultak meg petyhüdt szemhéjuktól; növekedett a mellük kicsinyítését és zsírpárnáik eltávolítását elvégeztető férfiak száma is.
 
A sebészek számára már hosszabb ideje világos, hogy ismét felrúgnak egy társadalmi tabut. "Napjainkban sokkal nagyobb megértéssel viseltetnek az olyan férfiak iránt, akik plasztikai műtétet akarnak elvégeztetni magukon" - vélekedett Haeck. Megerősíti ezt egy bizonyos Jim Larson is. A 41 éves Jim a közelmúltban simíttatta ki szempilláit Haeck doktorral. "Fiatalabb külsőt kölcsönöz és derűsebbnek nézek ki. Ha nőknek szabad, miért ne lenne szabad nekem is?" - mondta a tisztviselő. 

Más pácienseknél nemcsak a hiúság játszik szerepet; sokan remélik, hogy hosszú évek óta tartó problémától szabadulnak meg. A páciensek készek akár több ezer dollárt is fizetni a fiatalosabb külsőért. A szemhéjak kiigazításáért három-négyezer  dollárt (600-800 ezer forint) kell fizetni. A mellek keményítésének költsége ötezer dollárnál kezdődik, a bonyolultabb plasztikai műtétek pedig tízezer dollárnál is többe kerülnek. Sok férfi diétázik és sportol, de a külsejével mégsem elégedett, s ezért számára a műtét az utolsó mentsvár.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Monitor

Divat az intim plasztikai sebészet

Egyre több nő vállalkozik intim szerve sebészeti felújítására az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, jóllehet erre semmilyen egészségügyi oka nincsen.

Gazdaság

Plasztikai műtétek

Számos ponton módosítást igényel a túlságosan bürokratikus és ettől rendkívül lassú uniós pályáztatási rendszer, miközben a vártnál nagyobb számban beérkezett pályaművek miatt sorra felfüggesztik a programokat.

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen

Fideszhez köthető médiamunkások indítottak online újságot Pécsen

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Külföldi autópályadíj után hol kell adózni?

Minden villanyautót, a Teslát is legyorsulja az első elektromos Porsche

Minden villanyautót, a Teslát is legyorsulja az első elektromos Porsche