szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

Ennek értelmében, többek között ki kell dolgozni a partinak és partközelinek nem minősülő kistelepülések...

Ennek értelmében, többek között ki kell dolgozni a partinak és partközelinek nem minősülő kistelepülések szennyvízkezelési programját, és meg kell határozni a vízparti, állami tulajdonú ingatlanok vagyonkezelésére, hasznosítására, valamint értékesítésére vonatkozó követelményeket. A Balaton és a parti zóna nádasainak védelmét, valamint a nádgazdálkodás szabályait össze kell hangolni a partvonal-szabályozási és vízpart-rehabilitációs tervek felülvizsgálatával. A vízpart-rehabilitációs tanulmánytervekben meghatározott partvonalat rendelettel kell kihirdetni. Ezen kívül, javaslatot kell kidolgozni a közcélú zöldterületi parti sétányok megvalósításával kapcsolatos intézkedésekre. További újdonság, hogy a jövőben helyrajzi szám szerint le kell határolni a Balaton Kiemelt Üdülőkörzetben a borszőlő termőhelyi kataszterbe sorolt területeken a kiemelkedő értékű tájelemet képviselő dűlőket. A kormányhatározat tartalmazza továbbá, hogy a Balaton Kiemelt Üdülőkörzethez csatlakozott új települések számára - a településrendezési tervek és a helyi építési szabályzatok felülvizsgálatára - támogatást kell biztosítani.

TTG

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
travelline.hu Plázs

A Balaton sem zárt jó évet

A főbb balatoni szervezetek közös rendezvényén Kovács Miklós, az önkormányzati tárca turisztikai szakállamtitkára egy...

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

525 lóerős motort kapott a kecskeméti Mercedes A-osztály

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség

Megerőszakolta a gyerekét, felvételt is készített róla egy férfi Budapesten – letartóztatta a rendőrség

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést

Lemondott Trump járványügyi tanácsadója, aki megkérdőjelezte a maszkviselést