Most ez az egyetlen esélye, hogy végigmenjen a világ legrémisztőbb ösvényén – videó

Most ez az egyetlen esélye, hogy végigmenjen a világ legrémisztőbb ösvényén – videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy darabig a legelvetemültebb kalandoroknak is nélkülözniük kell a világ egyik legveszélyesebb és legrémisztőbb gyalogösvényét. Az El Caminito del Reyt most valóban felújítják, a munkálatok májusig tartanak majd.

Régóta tervezték, de most valóban belevágnak a világ legrémisztőbb gyalogösvényének felújításába. Az El Caminito del Rey rekonstrukciójára 3,12 millió eurót fordítanak, és valódi turistalátványosságot akarnak belőle csinálni, nem csak elvakult kalandoroknak. Az utat üvegből és fából építik újjá – írja a The Telegraph. A munkálatok a tervek szerint májusig tartanak majd.

Az El Caminito del Rey, vagyis a Király ösvénye egy hegyi ösvény, a spanyolországi, Málaga tartományban, az El Chorro kanyon falára erősítve.

Mivel a gyalogút karbantartása az elmúlt évtizedek során elmaradt, több helyen le is szakadoztak belőle darabok, s így kifejezetten veszélyessé vált az átmenő forgalom számára.

Egy méter szélesen és 100 méter magasan halad a folyó felett, négy kilométer hosszan. Kapaszkodó szinte a teljes hosszában nincs, a beton járófelület hiányos, több darabja is leszakadt, a megmaradt részeket csupán az eredeti acél csőváz tartja a helyén. Karabinerrel rögzítve a modern acélkábel ugyan óv a lezuhanástól, de még így sem tud nagyobb súlyt megtartani.

Az elmúlt évek során többen is lezuhantak az ösvényről, az 1999-ben és 2000-ben történt négy haláleset után a hatóságok lezárták az út mindkét bejáratát. Innentől fogva tilos rajta az áthaladás, ám őrzés hiányában sok kalandvágyó turista még mindig megtalálja az ösvényhez vezető utat és áthalad rajta.

Az ösvényt az 1900-as évek elején azoknak a munkásoknak építették, akik a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél készülő vízerőművek építésén dolgoztak.