Ambrus Zoltán, az ötnapos program főszervezője elmondta, hogy ennél több csapat már nem is fér el a fesztivál helyszínén, a városi sportcsarnokban, illetve a szomszédságában felállított hatalmas sátorban.
A kialakult gyakorlatnak megfelelően a csapatoknak 10 kilogramm sertéshúsból kell elkészíteniük a kolbászt úgy, hogy az ízesítésről mindenki maga gondoskodik.
A fesztivál alatt a program egyik támogatója, a Csabahús Kft. méteres, sőt másfél méteres csabai kolbásza is bemutatkozik; de a városba érkező vendégek megkóstolhatják azt a fesztivál kolbászt is, amelyet a korábbi győztesek receptúrája szerint készítettek el.
Az új kolbászban megtalálhatják a Békéscsabán élő Krajcsó Pál hentesmester ízeit is, aki 2000-ben megnyerte a versenyt, sőt azóta a kolbászfesztivál életműdíjasa is.
A kialakult gyakorlatnak megfelelően a csapatoknak 10 kilogramm sertéshúsból kell elkészíteniük a kolbászt úgy, hogy az ízesítésről mindenki maga gondoskodik.
A fesztivál alatt a program egyik támogatója, a Csabahús Kft. méteres, sőt másfél méteres csabai kolbásza is bemutatkozik; de a városba érkező vendégek megkóstolhatják azt a fesztivál kolbászt is, amelyet a korábbi győztesek receptúrája szerint készítettek el.
Az új kolbászban megtalálhatják a Békéscsabán élő Krajcsó Pál hentesmester ízeit is, aki 2000-ben megnyerte a versenyt, sőt azóta a kolbászfesztivál életműdíjasa is.