szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zágráb rendezheti meg a 2010-es vízilabda Európa-bajnokságot


Erről vasárnap döntött a kontinentális szövetség, a LEN vezérkara az úszó Eb színhelyén, Eindhovenben a horvátok javára ítélve az eseményre közösen pályázó Debrecennel és Nagyváraddal szemben.

A magyar-román pályázat - tudta meg Csinta Samutól, az előkészítő bizottság sajtófőnökétől az MTI - 9:6-ra maradt alul a Büro-szavazásnál Zágrábbal szemben. Döntésével a testület az egyetlen helyszínen való rendezést elvét támogatta a magyar-román pályázat által ajánlott nyitással szemben.

"Gratulálok horvát barátainknak a sikerhez, de remélem, a két év múlva rendezendő Európa-bajnokságot a magyar válogatott nyeri - jelentette ki a döntés nyilvánosságra hozatala után Kósa Lajos, Debrecen polgármestere. - Természetesen csalódottak vagyunk, de a sportban mindig kell lennie győztesnek és vesztesnek. Az Eb központi létesítményének szánt ötvenméteres szabadtéri medencét a LEN döntésétől függetlenül megépítjük. Mindenképpen szükségünk van rá, hiszen meg akarjuk valósítani azt a célunkat, hogy rövid időn belül valamennyi debreceni fiatal megbízható úszótudással rendelkezzen. A Nagyváraddal való önkormányzati és sportegyüttműködésünk sem torpan meg, és reméljük, hogy a mai tapasztalatok birtokában legközelebb legyőzhetetlen pályázattal fogunk jelentkezni."

Mihai Groza, Nagyvárad polgármestere is a folytatás híve.

"Bíztam a győzelemben, ám kénytelenek vagyunk elfogadni a LEN döntését. Bízom benne, hogy következő alkalommal kedvezőbb fogadtatásban részesül a vízilabdázásnak új távlatokat kínáló rendezési elképzelésünk" - mondta a nyugat-romániai nagyváros első embere.

A pólósok idei Európa-bajnokságának a spanyolországi Malagá ad otthont július első felében.

Komoly amerikai segítséget kap az ukrán hadsereg

Komoly amerikai segítséget kap az ukrán hadsereg

Hoppál Péter párhuzamot vont a náci népirtók és az antirasszisták között

Hoppál Péter párhuzamot vont a náci népirtók és az antirasszisták között

Pákh Imre cáfolja Mészárost: a Munkácsy-gyűjteménye nem is volt eladó

Pákh Imre cáfolja Mészárost: a Munkácsy-gyűjteménye nem is volt eladó