A reggeli kávé a legtöbbünk életében kihagyhatatlan szerepet játszik, ám nem is gondolnánk, hogy mindezen túl még mennyi mindenre fel is lehet használni. A Greatist legújabb cikkéből kiderül például, hogy a steak húsokat is bátran bedörzsölhetjük a markáns és füstös zamatú kávézaccal a magas nátriumtartalmú fűszeres pácok helyett.
További tippjeik szerint pedig hatékonyan felhasználhatjuk a zaccot az összegyűlt ételmaradékok kellemetlen bűzének megszüntetésére is, ehhez pedig nem kell mást tennünk, mint egyenletes beszórnunk vele a szemetest. Arról nem is beszélve, hogyha kávézaccal dörzsöljük be a kezünket a hagymafélék megpucolása után, bizony meglepő gyorsasággal szabadulhatunk meg azok erős szagától.
Ami pedig ennél is meglepőbb, hogy természetes bőrradírnak is kiválóan alkalmas a kávézacc, amit egy fél evőkanálnyi olívaolajjal kell csak felöntenünk, a jobb illat kedvéért pedig valamilyen illóolajt is hozzáadhatunk az így elkészült házi turmixhoz.
Növényeink növekedését is elősegíthetjük, ha zaccot teszünk például a virágföldbe, magas nitrogéntartalma miatt ugyanis műtrágyaként funkcionál, míg a savak a főzés során szinte teljesen lebomlanak benne.