Fából készült reluxákkal körbebástyázott luxuserőd Ausztráliában

Fából készült reluxákkal körbebástyázott luxuserőd Ausztráliában

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A Freshwater House fantázianevű, 3000 négyzetméteres otthonra bizonyára többen mondanának igent, mint nemet.

A Freshwater House fantázianevű, 3000 négyzetméteres otthonra bizonyára többen mondanának igent, mint nemet. A Chenchow Little építésziroda által megálmodott lak ugyanis minden szempontból megfelel a kor elvárásainak: figyelembe veszi a környezetét éppúgy, mint a leendő beköltözők igényeit.

A belépőrészt és a garázst például úgy alakították ki, hogy a legkevésbé se kelljen belenyúlni a természetes domborzatba, míg a dobogós alapra helyezett lakórészt egy lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, hogy teljes pompájában lehessen élvezni a kilátást a szélrózsa valamennyi irányában.

Amit alkalomadtán el is lehet fedni: masszív fa-reluxák őrzik a magánszférát az avatatlan tekintetek elől, ha éppen erre van szükség.

És ami tényleg igazán királyivá teszi a - láthatóan nem olcsó, ennek ellenére felesleges cirádákkal mégsem hivalkodó - rezidenciát, az a háló: azzal, hogy a nappali-szint fölött foglal helyet, mintegy megkoronázza az egész erődítményt - ráadásul még egy kis szabad ég is befér mellé, ami éjszakánként egészen magasra dobálja a kúlfaktort.

(Forrás: Freshome)

Hozzászólások