![](https://img.hvg.hu/Img/d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b/8f5dea10-0909-4f41-bd98-1fe180f0e37f.jpg)
A James Beard Foundation életműdíját május 7-én veheti át az ismert séf New Yorkban. Puck korábban már többször is részesült a neves alapítvány különböző elismeréseiben: ő az egyetlen, aki kétszer is megkapta a legkiválóbb séfnek járó díjat (Most Outstanding Chef Award).
![](https://img.hvg.hu/Img/d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b/79388937-bb3b-4ec1-bd84-f369ca313eae.jpg)
Az életműdíjra mesterszakácsként és "vendéglősként" mutatott tehetsége révén találta érdemesnek az alapítvány, valamint azért, mert Puck forradalmasította az amerikai szakácsok gondolkozását a gasztronómiáról - emelte ki Susan Ungaro, a szervezet elnöke.
![](https://img.hvg.hu/Img/d687bb3a-509a-49ca-b43e-cbc038e76e5b/cebdc028-2569-4a63-96a7-4d3edae698a3.jpg)
Puck, akinek konyhája vegyíti a klasszikus francia technikát a szezonális és helyi különlegességekkel, a kaliforniai konyhaművészet arca lett. Az osztrák születésű férfi 1975-ben költözött Los Angelesbe, 1982-ben nyitotta meg Spago nevű éttermét, mind a mai napig erről ismerik a legjobban. Manapság már húsz étterme van az Egyesült Államokban.