Élő közvetítés: Manchester - Chelsea

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Manchester United és a Chelsea összecsapását az angol bajnokságban mindkét alkalommal a hazai csapat nyerte. Manchesterben 2-0-ra nyert az MU, míg Londonban 2-1-re diadalmaskodtak a "Kékek". A bajnoki hajrá végén a tavalyi bajnok jött ki jobban, hiszen az utolsó fordulóban aratott győzelmüknek köszönhetően idén is ők ülhetnek Anglia futballtrónján.


14. Anelka lövését Van Der Sar védi, BL-győztes a Manchester United!
13. Giggs sem hibázik. Nem szokott. (6-5)
12. Kalou pókhálózza ki a bal felsőt. (5-5)
11.
Anderson is  középre lövi. (5-4)
10.
John Terry kapufára lő, így marad az állás. (4-4)
9.
Nani belövi, Cech majdnem hárított. (4-4)
8.
Ashley Cole lövését is majdnem védi Van Der Sar, mégis bent van a labda. (3-4)
7.
Hargreaves magabiztosan rúgja a jobb felsőbe. (3-3)
6. Frank Lampard lövésébe beleér Van Der Sar, de bemegy. (2-3)
5.
Cristiano Ronaldo lövését kivédi petr Cech. (2-2)
4.
Belletti a bal alsóba helyez. (2-2)
3.
Michael Carrick is értékesíti böntetőjét. (2-1)
2. Michael Ballack is belövi. (1-1)
1.
Carlos Tévez a bal alsóba gurít. (1-0)

120+5. perc Vége a mérkőzésnek. Következik a tizenegyespárbaj.

120+4. perc Csere mindkét oldalon. Wes Brown helyére Anderson, míg Makelele helyére Belletti érkezett.

120+2. perc Nani és Ashley Cole fejeltek össze lendületből, ami után mindkét játékos a földön maradt. Mikor végre sikerült őket felszedni, el kellett hagyniuk a pályát. Egy perc múlva Ronaldo ívelt be a bal oldalról, Tévez fejéről lecsúszott a játékszer.

117. perc Az eső zuhog, a játékosok idegei kezdik felmondani a szolgálatot.

114. perc Fél percig a MU a kapujához szögezi a Chelsea-t. Előbb Ronaldo lökete akadt el a védőkben, majd Cech kezében halt el a támadás. Ezután majdnem összeverekedtek a játékosok, a végén Ballack kapott sárga lapot, Didier Drogba pedig pirosat. Ha ez nem lenne elég, Tévez is besárgult.

111. perc Vidics kapott sárga lapot, mert felszántotta a pályát ott, ahol éppen Anelka tartózkodott.

109. perc Giggs szerette volna kiugratni magát a tizenhatos vonalánál, de a labda megpattant és éppen Terry fejét találta telibe.

106. Kezdődik az utolsó negyedóra.

105+3. perc Lubos Michel lefújta a hosszabbítás első félidejét.

105+1. perc Lampard jobb oldali szöglete magpattant a védőkön, a bal oldalon érkező Kalou pedig nem sokkal maradt le róla.

100. perc John Terry óriásit mentett! Patrice Evra hámozta ki magát két védő közül, majd az alapvonalról visszapasszolt középre. Az érkező Ryan Giggs kapásból kapura emelt, de Terry még beleért fejjel, így szöglet következhetett.

99. perc Ismét cserélt Avram Grant: Joe Cole helyett Nicolas Anelka a Chelsea támadósorában.

94. perc Egy formás támadás után a kapunak háttal álló Frank Lampard elé került a labda. A válogatott középpályás nem sokat gondolkodott, fordulásból rögtön tüzelt, lövése azonban Van Der Sar kiísérő tekintete melett a felső lécen csattant.

92.perc Florent Malouda helyére Salomon Kalou állt be.

91. perc A Chelsea kezdte a hosszabbítás első felét.

A második félidő Chelsea-fölényt mutatott, mely azonban nem tudott élni a lehetőségeivel. A Manchester United nem játszott alárendelt szerepet, az utolsó húsz percben veszélyes támadásokat vezettek a londoniak kapujára. Az 1-1-es döntetlen igazságos.

90+3. A játékvezető sípszava véget vet a rendes játékidőnek, jöhet a hosszabbítás.

90+2. perc Cristiano Ronaldo riogatta beadásaival Petr Cechet és a Chelsea védelmet.

87. perc Pályára lép Ryan Giggs. Történelmi pillanat ez, hiszen a walesi 759. alkalommal ölti magára a MU mezét, ezzel az örökranglista élére ugrott. 

82. perc Válasz Téveztől. Az argentín csatár 18 méterről célozta meg Petr Cech kapuját, amit a labda nem sokkal került el. 

81 perc Húsz méterről Ballack lőtte fölé Drogba passzát.

80. perc Malouda futott el a bal szélen, középre adott labdájába újfent Drogba ért bele, de Vidics még bele piszkált.

78. perc Drogba vette észre az űrt a manchesteri kapu bal oldalán, balról 18 méterről lőtt is, de a repülő Van Der Sar mellett a bal kapufát találta telibe. Ez sem a védelmen múlt.

77. perc Malouda vette le mellel a labdát ragyogóan, de albotlott a saját lábában. Utána hiába reklamált, ezért semmilyen bíró nem ad büntetőt.

74. perc Hargreaves bal oldali szöglete szállt el minden felugró játékos - védő és támadó - feje felett.

72. perc Tévez egy ragyogó dzsudófogással húzta le Makelelét, aki a földön is maradt. Az akció a tatamin pontokat érne, it nem, de a játékvezető semmit sem vett észre.

68. perc Rio Ferdinand maradt a földön egy ütközés után. A váratlan pihenőt minden játékos kérés nélkül ivásra, gyúrásra és pihenésre használta.

65. perc Malouda távoli szabadrúgását rúgta vetődve a mezőnybe Carrick, éppen a kapujából kimozduló Van Der Sar kezei elől.

61. perc Ez a félidő eddig egyértelműen a Chelsea-é. Most az egyébként a nagyszerűen kugratott, de kissé indiszponáltan játszó Joe Cole puskázott el egy helyzetet.

57. perc Michael Ballack vezette szabadon a labdát középen, majd gondolt egyet és 23 méterről megcélozta a kaput. Van Der Sar vetődött, szerencséjére azonban a lövés méterekkel elkerülte a kaput.

55. perc Michael Essien vezette a labdát egy védővel a nyakán a tizenhatos előteréig, majd egy jó ütemű visszahúzás után az égbe lőtt.

54. perc Patrice Evra az alapvonalig vitte a labdát, de ígéretes bal oldali beadásáról mindenki lemaradt le.

52. perc Nagy harc a pályán, a Chelsea mintha elevenebben kezdte volna a folytatást és többet birtokolja a labdát.

46. perc A Chelsea kezdte a második játékrészt.

Meggyőző fölényben birtokolja a labdát a Manchester United, de a döntetlen igazságos félidei eredmény, hiszen egyik csapat sem játszott annyival jobban, hogy megérdemelje a vezetést. Nagy iram volt jellemző az első negyvenöt percre, várhatóan ez a folytatásban sem változik.

45+2. perc A játékvezető lefújta az első félidőt.

45+2. perc Ricardo Carvalho kapott sárgát Ronaldo buktatásáért.

45. perc Essien indítása pattant meg a védőkön éppen Frank Lampard elé, aki egyet tolt a labdán, majd futtában tíz méterről a vetődő Van Der Sar és a becsúszó Ferdinand között a kapu közepébe passzolt. 1-1

44. perc Rio Ferdinand kapott sárga lapot, mert letarolta Lampardot a tizenhatos vonalán. A szabadrúgást Ballack rúgta tizenhat méterről a kapu fölé.

42. perc A Manchester United a gól után is nagyszerűen tartja meg a labdát. Hargreaves jobb oldali beadása átcsúszott Ricardo Carvalho talpa alatt, a kapu elé berobbanó Tévez hajszállal maradt le a labdáról.

35. perc Az ellentámadásból is hajszál híján gól született. Előbb Carlos Tévez közeli fejesét ütötte ki bravúrral Cech, majd Micheal Carrick bombázta kapura a kipattanót. A londoni védelem ki tudja merre, de a cseh kapus ezt is hárította, nem kisebb bravúrral.

34. perc Didier Drogba ívelt középre jobb oldalról, Rio Ferdinand érthetetlen módon maga elé engedte a labdát, amit Michael Ballack három méterről kapura is fejelt. Van Der Sar óriási reflexmozdulattal hárított.

30. perc
Didier Drogba maradt a földön. Behozták a hordágyat, majd azzal a lendülettel ki is vitték - a játékos nélkül.

26. perc Wes Brown egy nagyszerű kényszerítő után adott középre a tizenhatos sarkáról, a beívelt labdát pedig Cristiano Ronaldo fejelte hét méterről Cech kapujának jobb alsó sarkába. 1-0

23. perc
Frank Lampard ívelt a középpályáról Edwin Van Der Sar kapuja felé, Nemanja Vidics mentett fejjel.

21. perc Paul Scholes maradt lenn a földön egy Makelelével történt ütközést követően. A bíró  mindkettejüknek felmutatta a sárga lapot. Scholes tamponnal az orrában játszik tovább.

19. perc A Manchester első szöglete. Hargreaves szögetete nagy ívben elkerült mindenkit.

16. perc
Cristiano Ronaldo cselezte ki Ashley Colet a jobb oldalon, beadásáról Hargreaves nem sokkal maradt le.

14. perc
Ashley Cole cserél cipőt a pálya szélén, miközben megy a játék. Bátor ember.

10. perc Kiegyenlített játékot hozott az első tíz perc, egymást váltják a támadások mindkét oldalon.

8. perc Hargreaves újabb beadása már jól sikerült, a labdát John Terry fejelte ki az érkező Wayne Rooney elől.

6. perc Owen Hargreaves jobb oldali beadása csúszott le a lábáról, így viszont Petr Cechnek kellett védenie.

4. perc
Florent Malouda bal oldali beadását fejelte ki középről Rio Ferdinand.

1. perc Michel Lubos játékvezető sípszavára a Manchester kezdte a 2007/2008-as Bajnokok Ligája döntőjét.

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ
MANCHESTER UNITED - CHELSEA FC 1-1 (1-1, 1-1), tizenegyesekkel: 6-5
Moszkva, Luzsnyiki-stadion, 65 ezer néző V.: Lubos Michel (szlovák) 
MANCHESTER UNITED: Edwin Van der Sar - Wes Brown (Anderson 124.), Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Paul Scholes (Ryan Giggs 87.), Michael Carrick - Owen Hargreaves, Cristiano Ronaldo - Wayne Rooney (Nani 101.), Carlos Tévez Vezetőedző: Sir Alex Ferguson
CHELSEA FC: Petr Cech - Michael Essien, Ricardo Carvalho, John Terry, Ashley Cole - Claude Makelele (Belletti 124.) - Michael Ballack, Frank Lampard - Joe Cole (Nicolas Anelka 99.), Florent Malouda (Salomon Kalou 92.) - Didier Drogba Vezetőedző: Avram Grant
Gólszerző(k): C. Ronaldo (26.) ill. Lampard (45.)
Sárga lap: Scholes (21.), Ferdinand (44.), Vidics (111.), Tévez (114.) ill. Makelele (21.), Ricardo Carvalho (47.), Ballack (114.)
Kiállítás: Drogba (114.)
Labdabirtoklás: 58% - 42 %

A meccs embere a hvg.hu szerint: Edwin Van Der Sar (Manchester United)
Kaphatta volna más is a címet, hiszen nem ő végezte el leglátványosabban a dolgát, de amellett, hogy nem hibázott, utolsó védésével megnyerte a MU-nak a trófeát.
 


Hozzászólások