Segített a szuperdressz: Cseh László országos csúcsot úszott

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Cseh László országos csúccsal védte meg címét 200 m gyorson és 50 m háton a Komjádi uszodában a 110. úszó országos bajnokság döntőinek első napján. Ugyancsak aranyérmet szerzett országos rekorddal a Kőbánya SC általa vezetett 4x100-as gyorsváltója.


Gyors címvédés - csúccsal
© AP
A pekingi menetrendhez igazított műsor, azaz a délelőtti döntők nem zavarták meg a világ- és Európa-bajnokot, aki a nyitányon, 200 m gyorson 1:48.02 percre javította saját rekordját, melyet március 23-án az eindhoveni Eb-n úszott. Ez a szám Cseh és Kis Gergő párharcát hozhatta volna, de a 800 gyors Európa-bajnoka rápihent a 400 vegyesre. Ott ugyanis Verrasztó Dáviddal kellett meccselnie, hogy az ezúttal távolmaradó Cseh mellett melyikük indulhat ezen a távon Pekingben.

Kis volt lépéselőnyben, Verrasztónak riválisa 4:14.17 perces idejét kellett volna felülmúlnia, de ez nem sikerült, sőt győznie sem. 200 m pillangón is eldőlt a két olimpiai induló személye, az Eb-ezüstérmes Kovács Emese mellett Boulsevicz Beatrix lesz a résztvevő.

Cseh 50 m háton begyűjtötte második aranyát, szintén saját, kétéves csúcsát módosította 25.39 mp-re - talán az új szuperdressznek is köszönhetően. Női 400 vegyesen Hosszú Katinka távollétében Jakabos Zsuzsanna biztosan nyert, női 50 m mellen Verrasztó Evelyn diadalmaskodott. A döntők első napjának zárásaként a Kőbánya SC 4x100-as férfi gyorsváltója 3:21.77 perces országos csúccsal győzött, míg a Jövő SC II. Kerület 4x200-as női gyorsváltója mindössze két századdal maradt el a magyar rekordtól.