Kemény Dénes: "már csak az elődöntővel foglalkozunk"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bejutott a legjobb négy közé a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi Eb-n, miután a szerda esti keresztbejátszáson hat góllal nyert Németország csapata ellen. Az elődöntőben a magyarok pénteken 21 órától a hovatovább örökös vetélytárs szerbekkel találkoznak, a párharc győztese az Eb-aranyért, a vesztes a bronzért mérkőzhet vasárnap este.


Kiss Gergely (fehér sapkában) 300. válogatott meccse vol a mai
© MTI
A németek hosszú évek óta "hálás edzőpartnerei" a magyaroknak, vagyis olyan, közvetlenül a világelit mögött sorakozó férfiválogatottjuk van, amelyet kellő odafigyeléssel, az átlagosnál valamivel jobb játékkal a lényegesen nagyobb tudású magyar nemzeti együttes gyakorlatilag bármikor meg tud verni, világversenyen meg különösképpen.

Az utóbbi időkben is többször összeakadt a két gárda,  s nem lehetett kétséges egyszer sem a meccs végkimenetele. Így a legutóbbi összejövetelen, a június végi, szombathelyi ING Kupán is sima, 14-8-as magyar siker született. Mondhatni tehát, hogy afféle kötelező győzelem várt Kemény Dénes legénységére szerda este, a málagai Centro Acuático 50-es nyitott medencéjében, amelynek vizéből a nyertes gárda tagjai már az Eb elődöntőjének tagjaként kászálódhattak kifelé.

A "prekoncepció" hamar igazolódott: gyors magyar gólok egymásutánja jelezte, ki az úr a málagai uszodában. A németek 1-1-ig tudták tartani magukat, utána beindult a magyar henger, szebbnél szebb találatokkal 4-1-re, majd 5-2-re alakult az állás, a nagyszünetre pedig 7-3-ra úgy, hogy Kásás Tamás és Hosnyánszky Norbert lökete holtversenyes első helyet érdemelt ki a nap bombagólja kategóriában.

A folytatásban Kásás ejtése adta meg alaphangot, aztán hasonló módon tette semmissé a német kapus maradék önbizalmát Varga Dénes és Kiss Gergely (11-3). Az utolsó percért azonban kár volt: a magyarok kihagyó figyelmét kihasználva a rivális 11-6-ra felzárkózott, a hatodiknál Nagy Viktor egy igen távoli lövést hagyott becsusszanni a keze alatt. 

Persze a vége így sem lehetett kétséges: nyert a sokkal jobb csapat - akárcsak a múlt hónapban, Szombathelyen - 14-8-ra. "Néhány védelmi figyelmetlenséget leszámítva elfogadható teljesítményt nyújtottunk. Most pihenés következik, holnaptól pedig már csak az elődöntővel foglalkozunk" - nyilatkozta Kemény Dénes szövetségi kapitány.

VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, MÁLAGA
KERESZTBEJÁTSZÁS AZ ELŐDÖNTŐÉRT
MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 14-8
(5-2, 2-1, 4-3, 3-2)
Gólszerzők: Kásás, Varga Dénes, Kiss G. 3-3, Molnár, Hosnyánszky 2-2, Biros 1, illetve Nossek, Kreuzmann, Schwertwitis 2-2, Öler, Politze 1-1