Maradona argentin szövetségi kapitány lenne

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Diego Maradona, az 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes válogatott vezéregyénisége, minden idők egyik legjobb futballistája is bejelentkezett az argentin szövetségi kapitányi posztért azután, hogy Alfio Basile, az eddigi tréner pénteken lemondott.


Győzelemre vezetem a csapatot!
© AP
"Elképzelhető, hogy én állok az utolsó helyen az esélylatolgatásokban, de mindenképpen első vagyok az argentinok szívében. Nagy kedvem van a nemzeti csapatot irányítani, ha ez lehetővé válna számomra, az olyan lenne, mintha a hetedik mennyországba jutnék" - nyilatkozott a közszolgálati televízióban a korábbi világsztár.

A poszt esélyese ezzel együtt Sergio Batista, aki az olimpiai csapattal aranyérmet szerzett a pekingi játékokon. "Képesnek érzem magam, hogy ellássam ezt a feladatot. Megtiszteltetés lenne, ha engem neveznének ki" - mondta a La Red rádiónak. Kettejük mellett Miguel Angel Russo, a bajnokságban éllovas San Lorenzo trénere és Diego Simeone, a River Plate edzője számít nem hivatalos jelöltnek.

Alfio Basile a Chilében elszenvedett kínos, 1-0-ás vereséget követően távozott posztjáról. A szakember az utóbbi időben rengeteg kritikát kapott, mivel sztárokkal teletűzdelt csapatával csak botladozott a 2010-es világbajnoki selejtező sorozatban. Az argentin csapat egyébként a pontvesztései ellenére tíz forduló után a harmadik, továbbjutást érő helyen áll.