Egy repülőgépen balhéztak és loptak a részeg szlovák futballhuligánok

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Részegen randalíroztak és botrányt okoztak az Aston Villa – Zsolna (Zilina) UEFA Kupamérkőzésre tartó szlovák futballszurkolók az angliai Birminghambe tartó repülőgépen. Az eset helyszíni szemlélői azt állítják, akár tragédiába is torkollhatott volna az eset - értesült az SME című szlovák lap.


A mérkőzés nem attól lett hangos, hogy az egyébként esélytelenebbnek tartott zsolnai csapat 2-1-re legyőzte az Aston Villát, holott már ez is szenzációszámba megy. Sokkal i9nkább attól, ahogy a szlovák futballdrukkerek az Angliába tartó repülőgépen viselkedtek. Egyiküket már felszállni sem engedték, mert a biztonsági őrök megítélése szerint erős alkoholos befolyás alatt állt és sértegetett egy légikisasszonyt.

„Ilyen viselkedést nem tűrök el! Azonnal üljenek a helyükre és viselkedjenek normálisan!” - jelentette ki a gép kapitánya még felszállás előtt. Mikor ez hatástalan maradt, közölte, hogy a rendetlenkedő szurkolókat még a pozsonyi reptéren átadja a rendőrségnek és azzal fenyegetőzött, hogy kifizetteti a kárt a randalírozókkal. „Ki fog kelleni fizetni a benzinköltséget, a leszállás és visszautazás költségét és az tízezer font lesz!” Az incidens végül félórás késést okozott, de csak egy pillanatra lett nyugalom.

A felszállás után a részeg drukkerek megrohamozták a mellékhelyiséget, de a stewardessek közölték, hogy ez egyelőre nem lehetséges, mert a gépet még nem egyensúlyozták ki. A történtek hatására betiltották a gépen az alkoholfogyasztást és árusítást. „Nem mehetünk vécére, nem dohányozhatunk. Ez rosszabb, mint az autóbusz - panaszkodott egy kopasz szurkoló, majd szlovákul hozzátette: – Lehet, hogy egyet bebaszok neked és nyugi lesz.

Itt a dolognak egyáltalán nem volt vége, mert kiderült, hogy valaki elemelt 110 fontot az étkezőkocsiról. Miután senki sem vállalta magára a lopást, az utasoknak kellett összedobni a hiányzó pénzt. Volt, aki a kártyájával fizetett. A hangoskodó „kemény mag” lenyugtatásának nehéz feladatát magára vállaló stewardess addig jutott, hogy lekevert egy pofont az egyik őt fogdosó és mocskolódó szurkolónak. „Egypár idióta miatt fogunk szenvedni mind, ha nem engednek le a gépről” - mondta a repülés alatt egy zsolnai színeket viselő fiatalember.

„Három éve repülök, de ilyen helyzetet még nem éltem meg - mondta a Sme napilapnak a járat vezetője. Végül is sikerült kontroll alatt tartania a balhézókat a repülőút végéig, de Birminghamban már a rendőrség várta a gépet. A hatósági intézkedés és az agresszív huligánok kiválogatását követően tizenöt perc múlva mindenki kiszállhatott a gépből.

Hozzászólások