Max Mosley szexbotrányától Hamilton világbajnoki címéig - videó

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Forma-1-es idény csúcspontja az utolsó, brazíliai futam hajrája volt, az alábbi válogatás ennélfogva jórészt az elsőséget eldöntő pillanatokat, illetve a főszereplők akkor átélt érzéseit idézi.


Felipe Massa (balra) és Lewis Hamilton
© AP
"Ordítva kérdeztem: megvan, megvan? Aztán az egyes kanyarnál szóltak, hogy igen, enyém a világbajnoki cím, én pedig eufórikus állapotba kerültem. Mindig is erről álmodoztam" - Lewis Hamilton, a McLaren-Mercedes brit pilótája, miután Brazíliában, minden idők egyik legizgalmasabb versenye végén megszerezte pályafutása első vb-címét.

"Tudom, hogyan kell veszíteni és azt is tudom, hogyan kell nyerni,  a mai ezzel együtt egy olyan nap volt, amelyből sokat fogok tanulni" - Felippe Massa, a Ferrari brazil versenyzője, miután egyetlen ponttal lemaradt a végső győzelemről. "Az igazat megvallva összetörtem a tévémet" - Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke arról, milyen lelkiállapotban volt abban a pillanatban, amikor Hamilton megnyerte a világbajnokságot.

"Már 45 éve csinálom és mindig nagyon óvatos voltam. Eddig soha nem buktam le" - Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke szadomazo szexbotrányáról.

                                        MAX MOSLEY BOTRÁNYOS VIDEÓFELVÉTELE