Sesum márciusban tér vissza a veszprémi kézilabdacsapatba

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Zsarko Sesum, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának tíz napja súlyosan megsérült szerb játékosa odahaza, a dél-vajdasági Palánkán (Backa Palanka) lábadozik, s úgy tervezi, hogy már március elején ismét Magyarországon lesz.


A szerb sajtó fényképes beszámolói szerint a fejsérüléseket szenvedett sportoló a szülői házban barátaival, régi iskolatársaival találkozik, drukkol az újvidéki egyetemre járó, s vizsgaidőszaka közepén lévő barátnőjének, telefonon beszélget Londonban élő nővérével. Magyarországi orvosai tanácsát megfogadva úgy tervezi, hogy március elején tér vissza Veszprémbe - írta a Vecernje Novosti című belgrádi lap. Labda és testi érintkezés nélküli edzésekbe kezd, s remélhetőleg hamar visszaállhat csapatába.

Augusztusban, amikor már a bajnokság őszi idényére való felkészülés zajlik, Sesumra újabb - az orvosok ígérete szerint az elsőnél könnyebb, lényegében ambuláns beavatkozást jelentő - műtét vár: kiveszik arcából a csonttörés miatt korábban betett implantátumokat.

A veszprémi Patrióta bárban február 8-án, vasárnap hajnalban egy nagyobb társaság szóváltásba keveredett az MKB Veszprém ott szórakozó kézilabdázóival, majd a kirobbant verekedésben késsel halálosan megsebesítették Marian Cozmát, a sportklub és a román válogatott kézilabdázóját, két játékos pedig - a kapus horvát Ivan Pesic és az irányító Sesum - életveszélyes, illetve súlyos sérüléseket szenvedett.