Betegen is játszani akart a 19 évesen elhunyt magyar focista

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Beck Tamás, az ETO FC 19 éves futballistája pénteken tragikus hirtelenséggel elhunyt, miután rosszul lett egy pápai edzőmérkőzésen. Tíz perc után cserét kért, meccs után rosszabbul lett és kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni.


A halál okát pontosan még nem tudni, az orvosok a hozzátartozók beleegyezése nélkül nem adhatnak információt. Pontosabbat majd a boncolás után lehet tudni. „Felfoghatatlan, ami történt – mondta a kisalfold.hu-nak Beck István, az elhunyt labdarúgó édesapja. – Mindene, az élete volt a futball, s ebbe halt bele. Mindenáron bizonyítani akart és ez lett a végzete. Nem akarta beismerni, hogy beteg, s hogy emiatt legyengült. Játszani akart."

„Fájt a hasa és a feje, úgy tudom, kapott is valami gyógyszert. Ádám, a másik fiam mondta is neki, jobb lenne, ha nem menne el a meccsre, de nem tudta lebeszélni róla. Ha nekem szólnak akkor délelőtt, én biztosan lebeszéltem volna, s akkor talán nem történik meg mindez. Isten ments, hogy bárkit is bíráljak, de nem értem, abban a melegben miért kellett annyit edzeni, meccset játszani."

A futballista a legutóbbi szezont ikertestvérével Ádámmal együtt Gyirmóton töltötte, a héten pedig Pápán vettek részt próbajátékon, az NB III-as csapatnál. Mindketten a Győri ETO FC saját nevelésű játékosai.