Komoly meccset kaphat a magyar boksztehetség

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A monokli.com információi szerint Vető Gábor, tehetséges és fiatal bokszolónk megkapta profi karrierje első komoly kihívását a WBC (Boksz Világtanács) kiskönnyűsúlyú bajnokától.


Vető Gábor (9 győzelem – 0 vereség) utoljára július 25-én bokszolt, akkor két menet elég volt neki ahhoz, hogy végezzen Mohesen Moradiannal, győzelmével pedig a WBC junior könnyűsúlyú bajnokának kihívója lett.

A monokli.com szakportál értesülései szerint a fiatal várpalotai harcos ezúttal komoly hihívást kapott, az eddigi legkomolyabbat. A szervezet kiskönnyűsúlyú bajnoka, az ecuadori Humberto Toledo (34 győzelem – 2 döntetlen – 6 vereség) jelezte, hogy szeptember 26-án Spanyolországban bokszolna a magyar tehetséggel.

Vető és menedzsere, a svájci Oliver Dütschler is megerősítette az ajánlat tényét. „Valóban kaptunk ajánlatot egy Toledo elleni küzdelemre, de több információval nem szolgálhatok – nyilatkozta a menedzser. – Még beszélni kell a feltételekről, ráadásul vannak más, érdekes lehetőségeink is.”

A 30 éves Toledo már olyan klasszisokkal mérte össze erejét, mint a jelenlegi címvédő Humberto Soto, a WBC korábbi könnyűsúlyú bajnoka, Stevie Johnson vagy a jelenlegi kisváltósúlyú interim WBO-bajnok, Lamont Peterson. A dél-amerikai ökölvívó legutóbb az Amir Khant kiütő Breidis Prescottal csapott össze.