„Kizárólag Benítezé a felelősség, ha a Liverpool nem lesz bajnok”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liverpool futballcsapatának egyik társtulajdonosa szerint a csapat edzője, Rafael Benítez többet költött idén a szükségesnél az ő pénzükből, hogy bajnokcsapatot építsen. A vezető szerint éppen ezért csak ő hibáztatható, ha a csapat idén is elesik a bajnoki címtől.


A hétvégi fordulóban a „vörösök” csapata 2-0-s vereséget szenvedett a Chelsea otthonában, a Stanford Bridge-en. Rafael Benítez csapata nyolc forduló alatt a harmadik verségét szenvedte el a hazai bajnokságban (korábban a Tottenham Hotspur és az Aston Villa bizonyult jobbnak), a Bajnokok Ligája E csoportjában pedig a Fiorentina diadalmaskodott az angolok ellen. A tulajdonosok persze rögtön megszólaltak a rossz széria miatt.

„Többet áldoztunk nyáron a klubra, mint a riválisaink, többet, mint a klub történetében bármikor – mondta George Gillett, a Liverpool FC társtulajdonosa. – Az utóbbi 18 hónapban 128 millió fontot invesztáltunk a csapatba. Joggal gondolhatnánk, hogy minden adva van az eredményes folytatáshoz. Mivel mégsem megy jobban, úgy gondoljuk, ez nem Gillet és Hicks Úr (Tom Hicks társtulajdonos) hibája, hanem a menedzseré, a játékos keresésé.”

Gillett azért hozzátette, hogy A Liverpool FC a rekordméretű kiadások ellenére jó anyagi helyzetben van, sokkal jobban, mint a nagy rivális Manchester United, a Chelsea vagy az Arsenal. A befektetett pénz miatt viszont jogosnak érzik a kritikákat, a csapat ugyanis csak a hatodik helyen áll a Premier League-ben.