Fradi-meccs után: csak a szigorítás a megoldás

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerint a júniusban módosított sporttörvény tartalmazza a stadionok kötelező kamerázását, a szigorúbb beléptetési rendszert, és az ellenőrizhető jegykiadást.


Az MTI Sportszerkesztősége annak járt utána, hogy néhány európai országban mi a gyakorlat a szombati FTC-DVTK labdarúgó Soproni Liga-mérkőzésen történtekhez hasonló szurkolói rendbontás esetén. Nagy-Britanniában, Németország és Franciaországban egyformán kitilthatják a rendbontókat a stadionokból. Németországban stadionlátogatási tilalom rendelhető el abban az esetben is, ha csak a gyanúja áll fenn annak, hogy egy adott szurkoló rendzavarásban vett részt. Belgiumban a sértő jelszavak skandálásának megbüntetését tervezik.

Kelet-Európában általában még csak most készülnek a szigorúbb intézkedések bevezetésére a huligánokkal szemben. Csehországban a helyszíni, rögtönítélő bíróságok intézményének felállítását is tervbe vették. Akadnak egyéni, azaz klubszintű kezdeményezések is: Gigi Becali, a román Steaua Bucuresti tulajdonosa elrendelte, hogy a csapat meccseire csak személyi igazolvánnyal lehessen jegyet venni.