Maláj befektetőknek kínálják a Fradit?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Ferencváros megbízott vezérigazgatója szerint mostantól maláj befektetőjelöltekkel is felveszik a kapcsolatot. Kevin McCabe tulajdonos Tarlós Istvánnal is egyeztetett.

Bár Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa már korábban utalt rá, hogy egyszer majd szeretné ismét magyar kézbe adni a klubot, a bejelentése mégis váratlan volt. A Ferencváros megbízott vezérigazgatója a Magyar Hírlapnak adott interjújában azt mondta: Kevin McCabe-ben "most tudatosult, hogy nehezen talál magyar befektetőtársra, ezért a továbbiakban külföldiekkel is felveszi a kapcsolatot". "Ezt azért teszi, hogy zavartalan legyen a részvénytársaság működése. Két éven át folytatott tárgyalásokat magyar befektetőkkel, de sajnos érdemi ajánlat nem érkezett" - mondta Alexander Gerstl a lapnak.

"Amennyiben olyan ajánlat érkezik itthonról, netán külföldről, hogy a leendő tulajdonos szeretné egészben megvásárolni a klubot, akkor McCabe áll elébe az üzletnek. De az is elképzelhető, hogy olyan befektető érkezik, amelyik azt mondja: nyugalom Kevin, hozzád szívesen beszállok. De ez természetesen mindig az ajánlattételtől és -tevőtől függ" - fogalmazott a Fradi tulajdonosának bizalmasa.

Gerstl a Magyar Hírlapnak megerősítette, hogy McCabe a Sheffield United kapcsán tárgyal maláj befektetőkkel is. "Mi eddig nem tárgyaltunk külföldiekkel, ám tegnap óta már az is elképzelhető, hogy akár a maláj befektetőjelölttel is felvesszük a kapcsolatot" - jelentette ki a lapnak. Szerinte egy új stadionberuházással meg kell várni, hogy ki lesz a befektetőtárs, vagy lesz-e netán tulajdonosváltás. "Jelenleg nincs olyan szándék, amely arra utalna, hogy Kevin McCabe úgy hagyná ott a Ferencvárost, hogy ne gondoskodna annak a jövőjéről" - mondta a megbízott vezérigazgató.

Gerstl a Blikknek is nyilatkozott. A lapnak elmondta: Kevin McCabe Tarlós István főpolgármesterrel is egyeztetett pár hete, hogy ismertesse terveit. "Ha segítséget kapunk tőle magyar befektető találásában, megköszönjük, de tudjuk, hivatalosan nem intézkedhet, hiszen nem a Fradi a főváros egyetlen csapata" - mondta a lapnak.