Nem sajnálta a pénzt Ricardo Monizra a Fradi

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Blikk szerint a focicsapat élére egy hete kinevezett holland tréner évi 250 ezer eurót (69 millió forintot) keres Magyarországon.

Ricardo Moniz bére kiemelkedő fizetésnek számít az NB I-es edzők körében, ám az újonnan érkezett mester nem az anyagiakat helyezte előtérbe, amikor igent mondott a Ferencváros megkeresésére - írja a Blikk.

A nemzetközileg is elismert tréner a holland aheute.at internetes oldal információi szerint az osztrák Red Bull Salzburgnál évi egymillió euróért (277 millió forint) dolgozott. A legutóbbi kiírásban a csapatával bajnoki címet és osztrák kupát nyerő szakember Ausztria legjobban fizetett edzője volt. Az FTC-nél ennek az összegnek csak a negyedét kapja meg - olvasható a lapban.

Nem az FTC az egyetlen klub, amely több tízmilliót áldoz külföldi szakemberre. A Videotonnál egy éve edzősködő portugál Paulo Sousa is Monizhoz hasonlóan keres. A lap úgy tudja, hogy a Videotonnal a legutóbbi bajnokságban ezüstérmet szerző portugál fizetése minimum havi 20 ezer euró (5,5 millió forint).