Legalizálták a készpénzes és a versenypókert

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A hét elején került az Országgyűlés elé az elmúlt hónapban három szocialista képviselő által beterjesztett törvénymódosítási indítvány, amely az élő póker hazai legalizációjával foglalkozik.

A pókerről mindent
A hvg.hu pókerrovatának szakmai partnere a poker24.hu.

A törvénymódosítási javaslatot Keller László, Halmai Gáborné és Juhászné Lévai Katalin nyújtott be, és az 1991-ben alkotott XXXIV. törvény korrigálását tűzte ki célul. A parlamenti voksoláson a szocialista többség végül elfogadta az indítványt, miután 170-en szavaztak igennel, 118-an nemmel, míg egy képviselő tartózkodott az ügyben.

Az elképzelések szerint a póker élő készpénzes, illetve versenyjátékának szervezése már nemcsak a kaszinók kiváltsága lesz, a jövőben pókerklubok is asztalhoz ültethetik a játékosokat.

Ehhez azonban természetesen meg kell felelni néhány alapvető kívánalomnak. A beadvány szerint a klubokban legkevesebb öt, de legfeljebb tíz asztal lehet (asztalonként tíz játékhellyel), a készpénzes játék esetén legfeljebb 25 ezer forinttal lehetne részt venni a játékban, míg a versenyek nevezési díja nem lehet magasabb 20 ezer forintnál. A törvény szerint a nyereményalap legalább 85 százalékát kötelező lenne a nyereményre fordítani, míg 5 százaléka az adóhatósághoz vándorolna.

Emellett a kártyaterem környezetében védőkörzetet alakítanának ki, 200 méteres körzetben nem lehetne oktatási és egészségügyi intézmény, sem másik hasonló profilú cég.

Poker24.hu legfrissebb híre: Közép-Európai Pókerliga a Pokerstarstól