Gergely Márton
Szerzőnk

Gergely Márton

Gergely Márton hvg360

Orbán Krisztián: A miniszterelnök olyan ellenségeket szerzett, akiket nem engedhet meg magának

A nyugati szövetségi rendszer gyengülése utat nyitott a potyautasoknak, ahogy Orbán Krisztián közgazdász nevezi azokat a szereplőket, akik a hatalmi tömbök közt egyensúlyoznak, és igyekeznek a zavaros helyzetből a legtöbb hasznot húzni. A körön kívül pedig ott vannak az egész rendszer lerombolásában érdekelt provokátorok. Mit jelent ez a vakcinákért folytatott globális versenyben?

Gergely Márton hvg360

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága

Mark Zuckerberg lépéskényszerbe került, túl sok nemzeti kormány veszélyezteti birodalmát. Magyarországon a jelek szerint két célja van: nem keresztezni a hírhamisítást nagyiparban űző hatalom útját, de a nyugati nyilvánosság felé mégis igazolni, hogy cselekednek.

Gergely Márton hvg360

Feltételes szakítás: a Merkel-gyűlölő németeken múlik a Fidesz néppárti jövője

Sok víz lefolyhat még a brüsszeli ereszcsatornán, mire a Fidesz felfüggesztett néppárti tagságáról végső döntés születik. A szerdai döntés ugyanis a frakcióból való kilépésről határozott csak, a nagyobb kérdést függőben hagyta. Orbán Viktor számára kedvező lehet, hogy a döntő szóval bíró németek késő őszre szülhetik meg álláspontjukat.

Gergely Márton hvg360

Gulyás Márton és a Partizán új ösvényen: „Na, ebből mi lesz?”

Rendszerkritikus aktivisták csoportjából "baloldali butikmédiává" vált a járvány ideje alatt a Partizán. Lehet is összefüggés a korlátozások és a tartalmi átalakulás közt: a nagyrészt színházi emberekből álló csapat itt tudta kiélni kreativitását, az otthonukba zárt embereknek pedig volt idejük a végtelen beszélgetésekre. Miből él meg egy videós műhely? Mi köze az újságíráshoz? És mit keres benne Gajdics Ottó?

Gergely Márton hvg360

Fördős Zé: "Nem szégyellem, látom benne az üzletet"

"Visszanézve micsoda baromság, hogy híresek leszünk és meg fogunk élni abból, ha az öcsém videót készít a főzéseimről" – mondja Fördős Zé, akit 35 éves koráig olyan lámpaláz gyötört, hogy sosem hitte volna, hogy mások előtt szerepelni fog. Milyen felelősséggel jár az ismertség? Kell-e egészségesen főzni? Állást kell-e foglalni közéleti kérdésekben? És mi jó lehet egy világjárványban? Portréinterjú az RTL műsorvezetőjével.

Gergely Márton hvg360

Masha Gessen: "Orbán is elbukott 4 év után, az USA mindössze le van maradva”

Miért nem sikerült megvédeni a washingtoni törvényhozást? Miért láttatták sokan bohócoknak az erőszakos szélsőségeseket? Masha Gessen szerint azért, mert a rendszer képviselői magukhoz hasonlónak tekintették az ostromlókat. A publicistát, a New Yorker magazin munkatársát a helyes szóhasználatról, a sebek begyógyítását ígérő retorikáról és a magyar párhuzamokról kérdeztük.

1 2 3 4 5 6 7
11