Gluténérzékeny, vegán vagy a tejet nem bírja? Töltse le ezt a magyar alkalmazást

Gluténérzékeny, vegán vagy a tejet nem bírja? Töltse le ezt a magyar alkalmazást

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A gluténérzékenyeknek és a vegánoknak is segítséget nyújthat a magyar Freezon, amely képes listába szedni minden olyan éttermet, kávézót és pékséget a világon, ahol speciális étrendhez igazodó termékek kaphatók.

Az ételintoleranciában szenvedők pontosan tudják, mennyire meg kell válogassák, hogy mit fogyasszanak. Mindez azért is nehéz, mert sokszor nem derül ki, hogy az adott étterem kínál-e speciális étrendet. Ezen a helyzeten segíthet sokat egy magyar fejlesztésű app, amely listába szedve jelzi a különleges helyeket.

A szegedi fejlesztésű Freezon legfőbb előnye, hogy nem kizárólag szegedi éttermeket, boltokat, kávézókat és pékségeket mutat, továbbá használóik véleményezhetik is az adott helyet, nem kis segítséget adva ezzel másoknak – így ugyanis első kézből kiderülhet, érdemes meglátogatni az adott éttermet vagy sem.

Az alkalmazás a különböző diétákat követők számára, úgymint a vegán/vegetariánus és paelo ételeket keresőknek is támpontot jelenthet, de ugyanígy a glutén-, tej-, tojás, továbbá cukormentes ételeket és italokat fogyasztóknak is jól jöhet. A fejlesztők a felhasználók által javasolt éttermekkel folyamatosan bővítik a kínálatot.

Az alkalmazás első használata előtt a felület jobb szélén lenyítható menüben érdemes kiválasztani a diéta, intolerancia, valamint a hely típusát. A kezdőképernyő felső részén elhelyezett keresőben kulcsszavak alapján is lehet szűrni, ha például valaki kimondottan gluténmentes egységet keresne.

Az ingyenes androidos alkalmazást a Play áruházból lehet letölteni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások