Régóta vágyott funkciókat kaphat az androidos Google Fotók

Régóta vágyott funkciókat kaphat az androidos Google Fotók

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

David Lieb, a Google Fotók vezetője Twitteren folytatott hosszú diskurzust a követőivel arról, milyen frissítések kellenének a szolgáltatásba. Ki is derült néhány konkrétum.

Egy szolgáltatás fejlesztésénél a készítők (jó esetben) igyekeznek arra törekedni, hogy a frissítésekkel a felmerülő felhasználói igényekre reagáljanak. Nincs ez másként a Google Fotók esetében sem, amelynek termékért felelős vezetője, David Lieb a héten Twitteren szondáztatta a követőit, hogy megtudja, mit várnak el a szolgáltatástól: új funkciókat, hibajavításokat vagy esetleg a teljesítmény fokozását.

A bejegyzésre rengeteg reagálás érkezett, és kiderült belőle néhány változás, ami a jövőben jelenhet meg a Google Fotóknál. Ezek közül az egyik legfontosabb, hogy a felhasználók hamarosan kézzel is megjelölhetik azoknak az embereknek az arcát, amit az arcfelismerő szoftver kihagyott.

További fontos újításnak ígérkezik, hogy a későbbiekben több olyan funkció is érkezik majd a mobilos változatba, ami eddig csak a webes felületen volt elérhető. Az Android Police összegzése szerint hamarosan mobilon is megkereshetjük majd a mostanában feltöltött képeket, és az androidos változatban az időbélyeget is szerkeszthetjük. Ezeket a webes, valamint az iPhone-ra és iPadre kiadott változatban már megtehetjük.

Hogy mikor érkeznek a frissítések, egyelőre nem lehet tudni.

Ha nem szeretne lemaradni a Google Fotók újdonságairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Hozzászólások