Belehúz az Apple, iPaden és iPhone-on is kiterjesztett valósággal újíthatnak

Belehúz az Apple, iPaden és iPhone-on is kiterjesztett valósággal újíthatnak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A legutóbbi értesülések szerint 3D érzékelőn dolgozik az Apple, amely a jövő évi iPad Pro – sőt egyesek szerint akár a 2020-as iPhone – virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) alkalmazásainak alapját jelentheti.

Bennfentes forrásokra hivatkozva közölte a Bloomberg, hogy az Apple egy új 3D érzékelő köré épít VR- és AR-eszközöket. Az első ilyen egy újgenerációs iPad Pro lehet, ami jövőre jelenik meg, és fejlett AR-képességekkel rendelkezik.

Bár specifikációkról egyelőre még nem tudni, az azért sokat elárul, hogy az Apple elég nagy érdeklődést mutatott a közelmúltban a ToF (Time of Flight) technológia iránt, ami rendkívül pontos mélységmérést tesz lehetővé. A Bloomberg szerint a következő generációs iPad integrálni fogja az Apple új 3D érzékelőjét egy kis lyukba a kamerák mellé, ideális elrendezést nyújtva egy ToF-rendszer számára. Az érzékelőt részben arra fogják használni, hogy helyszínek, tárgyak és emberek rekonstrukcióit készítsék el segítségével

Az iPaden (és esetleg az iPhone-on) történő megjelenést követően a 3D érzékelő rendszer egy „kombinált AR és VR” sisakban is bemutatkozhat. Ezt a fejre valót játékok céljára, videók nézésére, virtuális tárgyalások megkönnyítésére lehetne használni. Ahogy arról korábban beszámoltunk, az AR/VR sisak állítólag 2021-ben vagy 2022-ben jelenne meg, megelőzve az Apple AR-szemüvegét, amelyet jelenleg csak 2023-ra valószínűsítenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.