Auschwitzi áldozatoknak sminkelik magukat a tinik a TikTokon

Auschwitzi áldozatoknak sminkelik magukat a tinik a TikTokon

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Saját bevallásuk szerint edukációs céllal készítik felvételeiket azok a TikTok-felhasználók, akik a náci munkatáborban meghurcolt, meggyilkolt fiataloknak állítják be magukat.

Az Insider számolt be az új TikTok-őrületről, ami egyre több felhasználót fertőz meg. A jelenség lényege, hogy bizonyos videósok Auschwitzban raboskodó/meghalt holokauszt-áldozatoknak sminkelik ki magukat, hogy ezzel szemléltessék, milyen gyötrelmeket kellett elviselniük kortársaiknak a haláltáborokban.

A videósok meg is szólalnak a feltöltött anyagban, de az nem egységes, ki miről beszél. Akadt például, aki a vallást hozta szóba, miszerint azért kellett meghalnia, mert hitt valamiben, egy másik pedig azt, hogy a gázkamrába küldték.

Az Insidernek nyilatkozó egyik tartalomgyártó (aki nem vállalta nevét), azt mondta: a videókat edukációs céllal készíti, hogy a nála fiatalabbak is megtudják, milyen borzalmak zajlottak a második világháború alatt.

A TikTokot gyakran támadják azért, mert igen sajátos szabályok alapján dönti el, milyen videó kerülhet ki az oldalra, és mi az, ami már nem fér bele.

Kövesse a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.