Tuningolja, színesítse a Gmailt!

Tuningolja, színesítse a Gmailt!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
techline.hu

Bár a Gmail Beállítások/Labs menüpontja alatt egy sor egyedi jellemzővel szabhatjuk testre levelezőnket, azért egy...

Bár a Gmail Beállítások/Labs menüpontja alatt egy sor egyedi jellemzővel szabhatjuk testre levelezőnket, azért egy ügyes Chrome-kiegészítőt is érdemes kipróbálni.

Az Enhancements for Gmail telepítése, majd a Gmail újraindítása után érdekes változások zajlanak le a levelezőben. Ha ráállunk valamelyik sorra az egérrel, akkor az színessé és jobban olvashatóvá válik, az olvasatlan üzenetek színe sötétebb lesz. A csatolmányoknál már nem csupán egy gemkapocs látszik, hanem a csatolmány jellegére utaló ikon is (pl. a Word jól ismert „dupla véje”), így pillanatok alatt felmérhetjük, milyen állományokat fűztek a levelekhez a feladók. A Gmail faviconja (a felső sorban lévő kis ikon) mellett pici szám mutatja az olvasatlan levelek számát, így szörfözés közben is valós időben értesülünk üzeneteink állapotáról. Végül pedig, ha bármilyen weboldalon egy mailto: linkre kattintunk, azonnal a Gmailünk nyílik meg.

Nem állítjuk hogy nem volna jól használható a Gmail e kis kiegészítő nélkül, viszont kellemesebbé és a szó szoros értelmében színesebbé teszi a Gmail kezelését.

Hozzászólások