Az-Zavahiri jelenti, jól van

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Újabb videofelvételen jelentkezett Ajman az-Zavahiri, az al-Kaida nemzetközi terroristahálózat második emberének tekintett egyiptomi orvos. Az al-Dzsazíra katari hírtévén bejátszott szalagon azt mondta, túlélte az ellene irányuló, a közelmúltban Pakisztánban végrehajtott amerikai légicsapást.

Zavahiri a videofelvételen utal Oszama bin Ladennek, a hálózat fejének tekintett szaúdi milliomosnak január 19-én - szintén az al-Dzsazírán - közzétett üzenetére.
   
Az al-Kaida helyettes vezetője, aki a felvételen hosszú fehér ruhában, a fején fehér turbánnal látható, közli, hogy a január 13-i amerikai légicsapás ártatlanokat ölt meg, s azt mondja, az Egyesült Államok figyelmen kívül hagyta Oszama bin Laden tűzszüneti ajánlatát.
   
"Washington mészárosa, nem elég, hogy legyőzettél és hazug vagy, de még sikertelen is. Átok vagy a saját országodon" - üzente George Bush amerikai elnöknek.
   
Amerikai gépek január 13-án légicsapást hajtottak végre Damadola pakisztáni falu egyik háza ellen. Az akcióban meghalt az al-Kaida négy vezető beosztású tagja és 13 civil.