Lelőttek egy Apache helikoptert Irakban

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Ellenséges tűz következtében lezuhant egy Apache típusú amerikai helikopter Irak nyugati részén, egy F-16-os vadászbombázó pedig Bagdadtól délnyugatra csapódott be csütörtökön. A gép pilótáját és az Apache AH-24-es legénységét is épen és egészségesen találták meg a felkutatásukra indult szárazföldi erők.

Szaddám Huszein iraki elnök április közepén történt megbuktatása óta először fordult elő, hogy földről indított ellenséges támadás következtében lezuhant a szövetséges erők egy helikoptere. Az amerikai központi parancsnokság (Centcom) nem közölte pontosan, hol zuhant le az Apache. Két Apache helikopter tüzet nyitott a lezuhant helikopter közelében tartózkodó iraki irreguláris erőkre.
A Bagdadtól nyugatra és északra fekvő területeken az amerikai csapatok egyre növekvő ellenállással szembesülnek. A 101. légi deszant hadosztály katonái az iraki fővárostól 95 kilométerre északra támadást intéztek csütörtökön egy gyaníthatóan terroristákat kiképző központ ellen. Irak nyugati részén több embert megöltek a koalíciós erők egy szerda éjjeli összecsapásban. (MTI)