Lakóövezetre zuhant egy szállítógép Algériában

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Tizenkét halálos áldozata és öt sebesültje van annak a hétfői repülőszerencsétlenségnek, amelynek során egy lakónegyedre zuhant egy katonai szállító repülőgép az Algírtól 35 kilométerre délre fekvő Bu-Fárik körzetében. A baleset egy Hercules C-130 típusú óriás négymotoros katonai szállító gépet ért, amelynek egyik hajtóműve a bu-fáriki légikikötőből való felszállás után hirtelen kigyulladt.

Az áldozatok közül négyen a repülőgép személyzetének tagjai voltak. A polgári áldozatok között hét gyermek és három nő volt. Az algériai csendőrség, a polgári védelem, és a nemzetbiztonsági egységek azonnal a helyszínre siettek és kiürítették a katasztrófa által érintett épületeket. Néhány embert sikerült kimenteni a romok alól.
A légi támaszpont parancsnoka szerint a szerencsétlenség műszaki okokból következett be. A baleset körülményeinek kivizsgálására bizottságot állítottak fel .
Márciusban egy Boeing 737-es zuhant le az algériai Szaharában; a 102 halálos áldozatot követelő légiszerencsétlenség a legsúlyosabb volt Algériában, amióta 1962-ben az ország függetlenné vált Franciaországtól. (MTI)