Oroszországban felrobbant egy lőszerraktár

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Hét embert sebesült meg, amikor felrobbant az orosz hadiflotta egyik lőszerraktára a csendes-óceáni partvidéken, Vlagyivosztoktól ötven kilométerre.

Rendőrségi beszámolók szerint az első robbanások helyi idő szerint röviddel négy óra után következtek be a flotta arzenáljában, ahol fedélzeti lövegekhez való lőszereket tároltak. A detonációk nyomán a környező településeken betörtek az üvegablakok, s a sebesülések többsége üvegszilánkoktól történt. A jelentések szerint a katonai raktár két őre is a sebesültek között van.
A Tajezsnij falunál lévő arzenál környékéről csaknem kétezer embert telepítettek ki a hatóságok – a környéken sok vlagyivosztokinak van nyaralója –, majd amikor csökkent a veszély, megszűntek a sorozatos robbanások, a környéket lezáró rendőrök és katonák visszaengedték az embereket.
A hivatalos közlés szerint a fedélzeti ágyúk lövedékeinek robbanása nyomán a repeszek maximálisan 300 méteres sugarú körben szóródhatnak szét. A csendes-óceáni orosz flotta vezérkara a RIA „Novosztyi" hírügynökség szerint egyelőre elzárkózott minden további tájékoztatásról, s nincs hivatalos ingformáció egyelőre arról, hogy mi okozhatta a robbanást, s az milyen pusztítást végzett a lőszerraktárban.
Más forrásokból úgy tudni, hogy a halászok napjának ünnepségeink kilőtt petárda esett bele a lőszerraktár szellőzőrendszerébe, s ez váltotta ki a robbanást.(MTI)