Az al-Kaida tagjait fogták el Szaúd-Arábiában

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Az Oszama bin Laden által szervezett al-Kaida terrorista csoport tagjai azok a személyek, akiket a napokban tartóztattak le Szaúd-Arábiában - jelentette be a szaúdi belügyminiszter. Szaúd-Arábiában a májusi, rijádi merényletek óta legalább 125 terroristát fogtak el.

Najef bin Abdel-Aziz herceg szerint megtalálták az összekötő szálat a három helyszínen elfogott terroristák között. A miniszter arról nem nyilatkozott, honnan származnak a náluk talált fegyverek, de közölte, hogy teherautókat is lefoglaltak, amelyek csak arra vártak, hogy robbanóanyaggal rakják meg, és létfontosságú intézmények ellen vessék be őket. Hangsúlyozta, hogy további gyanúsítottak után nyomoznak.
A belügyminiszter az as-Sark al-Avszat című arab lapnak nyilatkozva felszólította honfitársait, hogy ne adakozzanak gyanús csoportoknak, mert azzal akaratlanul is gyilkosságokhoz járulhatnak hozzá.
Szaúd-Arábiában a májusi, rijádi merényletek óta legalább 125 terroristát fogtak el, és tűzharcban is sokat lelőttek. Május 12-én öngyilkos merénylők a fővárosban megrohantak egy külföldiek által lakott épületcsoportot, és 25 embert megöltek, miközben a támadók közül is kilencen meghaltak.
A terroristák üldözése és a velük való leszámolás nem utolsósorban amerikai nyomásra folyik, mivel a 2001. szeptember 11-i New York-i és washingtoni merényletek végrehajtóinak többsége - 19 terroristából 15 - szaúd-arábiai volt, akárcsak maga Oszama bin Laden. (MTI)