Kínában "hivatalosan" véget ért a SARS-járvány

Utolsó frissítés:

Tetszett a cikk?

Egy pekingi egészségügyi illetékes szerint az utolsó 12, atípusos tüdőgyulladásban (SARS) szenvedő beteg meggyógyult, nem fertőznek már, és ezzel véget ért a járvány. A súlyos légúti betegség nyolc hónap alatt - hivatalos adatok szerint - 349 halálos áldozatot követelt Kínában, és összesen 5327-en fertőződtek meg tőle.

Hivatalos kínai források szerint meggyógyult az utolsó 12, atípusos tüdőgyulladásban (SARS) szenvedő kínai beteg. Ugyanakkor az említett 12 beteget még nem engedték ki a kórházból, mivel már a SARS-fertőzés előtt szív- és vesebetegségekben szenvedtek.
A súlyos légúti betegség nyolc hónap alatt - hivatalos adatok szerint - 349 halálos áldozatot követelt Kínában, és összesen 5327-en fertőződtek meg tőle. A járvány először 2002 novemberében jelentkezett Kína déli részén, majd a világ számos országában elterjedt. Összesen 800-an haltak bele világszerte, és 8000 volt a fertőzöttek száma. A kínai kormány kezdetben nem mérte fel a járvány méreteit, és próbálta a SARS-esetek számának adatait kisebbíteni. Áprilistól azonban megfordult a hivatalos tendencia, és az egész országban drasztikus egészségügyi intézkedéseket és ellenőrzéseket foganatosítottak. (MTI)